Diagnose:

Den store diagnosejakten

Noen ganger har vi faktisk bare luft i magen.

DIAGNOSE: - Når livet blir for mye, leter vi etter feil. Helst fysiske feil, for da er det ikke vår skyld, skriver Mai Eckhoff Morseth. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
DIAGNOSE: - Når livet blir for mye, leter vi etter feil. Helst fysiske feil, for da er det ikke vår skyld, skriver Mai Eckhoff Morseth. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Som ung alenemor, nedkjørt av sykdom, stress og dårlige erfaringer, ble en slektning av meg på 80-tallet sendt på kurbad for å komme til hektene igjen. Hun fikk næringsrik mat, medisinske bad og fred og ro i noen uker, før hun ble sendt hjem igjen.

– Og det var akkurat det jeg trengte, forteller hun.

Etter å ha stirret på havet i noen uker var hun sterk nok til å ta fatt på hverdagen og livet sitt igjen.

Kurbadet var i sin tid løsningen på alt, fra whiplash til bekkenløsning. Hvor ble det egentlig av det?

De fleste har en gang kjent på følelsen av å lengte seg vekk fra problemene sine for en stund, drømt om få hjelp til å få skuldrene ned og blikket opp. Spør du en utslitt person hva som ville vært det beste som kunne skjedd dem, er svaret gjerne: «Gi meg en pause. Ta meg vekk litt, la meg få slappe av.» Derfor var kurbadet så flott. Et pausested du kunne dra til og puste ut.

Jeg hører ikke om noen som er på kurbad i 2019. Men jeg vet om mange som sliter med helsa. Vi har diagnoser for alt. Det er skremmende enkelt å tilegne seg et sykdomsstempel, kanskje er det ikke mer enn en Facebook-test som skal til. Lettrørt? Høysensitiv. Hodepine? Allergisk mot mobilstråling. Lei deg? Deprimert. Sjenert? Sosial angst. Luft i magen? Matintolerant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer