Sommerferie:

Den store feriedrømmen

Jeg husker at jeg tenkte: Jeg må dit. Jeg MÅ! Ellers blir jeg aldri lykkelig.

SOMMERFERIE: - Helt siden jeg var ganske liten, har min drømmeferie vært Maldivene. Jeg var vel rundt ti år, hadde aldri vært i Syden, og ble nesten fra meg av misunnelse da bestevenninnen min fortalte meg at de skulle til Maldivene, skriver Ingeborg Heldal.FOTO: Astrid Waller
SOMMERFERIE: - Helt siden jeg var ganske liten, har min drømmeferie vært Maldivene. Jeg var vel rundt ti år, hadde aldri vært i Syden, og ble nesten fra meg av misunnelse da bestevenninnen min fortalte meg at de skulle til Maldivene, skriver Ingeborg Heldal.FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om et par uker går nesten hele landet inn i kollektiv ferierus. Ukene vi gleder oss til hele året – tiden da batteriene skal lades og dagene skal fylles med alt og ingenting. Noen har ferien planlagt ned til minste detalj, andre finner størst glede i ikke å ha et eneste fast punkt på agendaen.

Helt siden jeg var ganske liten, har min drømmeferie vært Maldivene. Jeg var vel rundt ti år, hadde aldri vært i Syden, og ble nesten fra meg av misunnelse da bestevenninnen min fortalte meg at de skulle til Maldivene. På det tidspunktet hadde jeg egentlig aldri hørt noe særlig om Maldivene, men jeg skjønte at det var lenger enn til Bollerud på Biri, der jeg tilbrakte helger og ferier. Ikke at det var noe galt med Bollerud eller Biri, men Maldivene … Det hadde liksom en litt annen klang. Venninnen min kunne også fortelle meg at det var palmer og hvite strender der, akkurat som plakaten på rommet mitt.

Det gikk nesten rundt for meg bare ved tanken på alt hun kom til å få oppleve! Vi som pleide å sove i telt ute i hagen (tre meter fra inngangsdøra) under epletrærne og hviske hele natta mens vi spiste potetgull med salt og pepper. Nå skulle hun sove under palmene og spise og drikke ting så eksotisk at vi aldri hadde hørt om det!

Ukene gikk, og plutselig var hun tilbake, brunere enn jeg noen gang hadde sett henne, full av utrolige historier og med en konkylie i silkepapir, som jeg ble høytidelig overrakt (jeg har den fortsatt). Inni den kunne jeg høre suset fra havet.

Så ble gardinene trukket for og prosjektoren satt opp i stua hjemme hos dem. Jeg glemmer det aldri. Med lyset skrudd av og et provisorisk lerret på den ene veggen åpenbarte det seg en verden jeg knapt trodde eksisterte. Jeg stirret stumt på bilde etter bilde av kritthvite strender, turkist hav, korallrev, glass pyntet med blomster og palmer som vaiet i vinden.

Da jeg gikk hjemover den kvelden, husker jeg at jeg tenkte: Jeg må dit. Jeg MÅ! Ellers blir jeg aldri lykkelig. Siden den kvelden har jeg reist min del, og vel så det. Jeg har egentlig sett og opplevd mer enn jeg noensinne kunne drømt om. Tusenvis av flymil er lagt mellom meg og den kvelden foran prosjektoren på Brøttum. Men jeg har aldri kommet meg til Maldivene. Den store feriedrømmen er fremdeles bare en drøm.

Heldigvis ble jeg lykkelig for det! Noe annet ville vært forferdelig trist. Og det kan jo hende at jeg kommer meg til Maldivene en dag. Men denne sommeren blir det ikke. I år skal jeg være på hytta på Hvaler. Og så skal jeg og de to gutta i mitt liv bruke to uker på å spise pizza og is i Italia. Og ikke minst skal jeg sitte på verandaen utenfor huset til mamma og pappa på Brøttum og stirre utover Mjøsa.

Jeg håper alle får den sommeren de ønsker seg. Og hvis noen av dere som leser dette, skal til Maldivene – vel, da er jeg fremdeles grønn av misunnelse.

LES OGSÅ: «Det ble visst ikke noe av sommerkropp-prosjektet i år heller. Jeg rakk ikke engang å barbere leggene ordentlig»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer