Jeans

Denne teksten er til alle dere som ønsket dere Levis 501, men endte opp med dette merket

Nei, 80-tallet var kanskje ikke så glamorøst som dagens ungdom tror.

JEANS: Bruce Springsteen har alltid vært arbeiderfolkets stemme. Da som nå, iført arbeidsantrekket Levis 501. FOTO: NTB
JEANS: Bruce Springsteen har alltid vært arbeiderfolkets stemme. Da som nå, iført arbeidsantrekket Levis 501. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Han har skikkelig 501-rumpe, sa vi jentene på 80-tallet. Alle visste hva det betydde. Ei passelig rebelsk rumpe, med en passelig trang dongeribukse over. Ikke for trang, det var harry, og ikke for posete, det var nørd, ikke for høy på livet, det var hvert fall nørd. 501 var noe så uvanlig som en bukse som fikk bakenden til å se akkurat passelig opprørsk ut. Mannlige som kvinnelige.

I 2023 trender 80-tallet som aldri før, og ungdommen ser for seg et slags Stranger things-univers, der alle kler hockeysveis og kongeblå kajal, sykler rundt på Apppasjesykkel og walkmanen aldri går tom for batteri.

Men det finnes også et annet 80-tall, av torskerogn til middag, rekekabaret i konfirmasjonen, hakk i LP-plata og rotpermanent gone wrong. For ikke å snakke om hull i vannsenga, følelsen av å være den eneste i klassen uten Soda Stream, og skjolden av en altfor mørk LdB-brunkrem på en 14-åring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer