Petter Pilgaard

Derfor trenger vi flere som Petter Pilgaard

En realitydeltager fra vestkanten var det som skulle til for å få meg til å bli et bedre menneske.

PETTER PILGAARD: Realitydeltageren har skapt mye latter og glede blant Farmen kjendis-deltagerne. Her med Vendela Kirsebom (i midten) og Lavrans Solli (t.v.). Foto: VG
PETTER PILGAARD: Realitydeltageren har skapt mye latter og glede blant Farmen kjendis-deltagerne. Her med Vendela Kirsebom (i midten) og Lavrans Solli (t.v.). Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hva!? Ser du ikke på «Farmen»???», er spørsmålet jeg har fått slengt i trynet x-antall ganger i løpet av høsten. Folk har tydeligvis ikke blitt lei av å bli dratt med 100 år tilbake i tid år etter år, men jeg antar dere forstår med den setningen at det er jeg. Helt til de valgte å sende 12 kjendiser ut på en gård for å drifte den og forhåpentligvis skape litt drama... Å kjøre på med en liten vri i form av «Farmen kjendis» rett etter at den «vanlige» sesongen er vist, er ikke annet enn et sjakktrekk. Hvorfor skal man ikke melke en ku (no pun intended) full av seertall og engasjement?

Og jeg antar flere i «Farmen»-produksjonen brøt ut i jubel da både Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) og Petter Pilgaard (36) takket ja til å være med. De to rakeste av de rake motsetningene du finner i det ganske land skal nå tilbringe flerfoldige uker sammen på en gård. Dette må bli krangel – dette må bli TV. Men så skjer det mest utenkelige og sjokkerende: Lothepus og Pilgaard utvikler en aldri så liten «bromance» i ekte Obama/Biden-stil – bare under litt andre forhold.

LES OGSÅ: «Farmen»-Stine ble dumpet av forloveden dagen etter 30-årsdagen

- Innehar noe som gjør han mer til en mann enn de fleste

Så etter å bli stilt spørsmålet om hvorfor jeg ikke ser på «Farmen» like mange ganger som Gaute Grøtta Grav har sagt «knekkebrød», satte jeg meg ned for å se. Og jeg angrer ikke ett sekund. Ikke fordi jeg fikk se på søte dyr, lære om gårdsbruk i 1917, eller se på Jarl Goli stirre intens på en blink akkurat som at dét øksekastet skal få ham ut av konkursen, men fordi jeg er vitne til noe så utrolig forfriskende, motiverende og bra som også tusenvis av nordmenn får se tre dager i uken: Petter Pilgaard.

Det hele startet i et paradis i Mexico fylt med alkohol, basseng og en hel del brev, og siden har han levd det søte liv i både TV og radio, uttalt seg om både det ene og det andre, og deretter blitt stemplet som evig festgutt, soss og det som er. Men nå har altså «Farmen-Petter» med hjelp fra Lothepus begitt seg ut på reisen for å bli mann. Men i mine øyne innehar han noe som gjør ham mer til en mann enn de fleste.

Gutten (beklager: mannen) er genuin – og det er så deilig å se

Mens alle på gården klager over for lite mat eller at ukesoppdraget er for krevende, ser du vestkant-gutten løpende etter plog og hest med et stort smil om munnen. Allerede etter den første dagen med jobb på ukesoppdraget er de fleste klare for å gi opp, men da kommer Pilgaard inn og sier «vi får prøve!». Og det er ikke på en sånn irriterende, positiv måte akkurat som at noen har bestemt seg for at de skal være DEN personen som motiverer andre, alltid er blid, glad og en evig optimist. Gutten (beklager: mannen) er genuin og mener det – og det er så deilig å se.

Nå har altså Petter Pilgaard, av alle, fått meg til å bli mer optimistisk, men mest av alt: Slutte å klage over hver minste ting. Han har også fått meg til å gi litt mer «faen». Men ikke på den måten at jeg skal gi opp, men heller bare slutte å tenke på absolutt alt.

Mens båndet mellom Lothepus og Petter blir sterkere og sterkere over lafting og garninnsamling, forteller Pilgaard «mannemannen» Lothe at han sprøyter inn ansiktet med botox og barberer hvert eneste hår på kroppen. Ikke bare kommer det som et sjokk på Lothe, men han forstår det heller ikke, og har selvfølgelig sitt å si. Men bryr Pilgaard seg? Nei. For der står de to rake motsetningene og ler av hverandres livsstiler mens bromance-en forsterkes. Og jeg elsker det.

LES OGSÅ: «Farmen»-Eilev (27): - Ja, jeg er singel

FARMEN KJENDIS: Leif-Einar Lothe, Jarl Goli, Ida Gran Jansen, Petter Pilgaard, Lavrans Solli og Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre. Foto: VG
FARMEN KJENDIS: Leif-Einar Lothe, Jarl Goli, Ida Gran Jansen, Petter Pilgaard, Lavrans Solli og Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre. Foto: VG Vis mer

- Hvorfor snakker vi dritt, egentlig?

For hvis det er noe vi trenger mer av her til lands, og i verden, så er det mennesker som bygger hverandre opp i stedet for å rive ned. Men la oss ha det klart: Pilgaard har tulla med både det ene og det andre, så det er ikke sånn at han er den «reneste» av oss. Absolutt ikke. Selvfølgelig skal man tulle og tøyse med en vits i ny og ne, men det er stor forskjell på en liten spøk og det å faktisk være stygg mot noen. Jeg har selv tatt meg selv i å si noe dritt om en eller annen kjendis langt borte i LA, men så tenker jeg: «Hvorfor i helvette gjør jeg det her? Hvilken effekt har denne drittsnakkingen – hva får jeg ut av det?».

Damer kan være ekstremt flinke til å snakke hverandre ned. 

FRISKT PUST: Vi kan lære mye av holdningen til Petter Pilgaard! Foto: VG
FRISKT PUST: Vi kan lære mye av holdningen til Petter Pilgaard! Foto: VG Vis mer

Jeg og mange andre der ute kan lære så utrolig mye av Petter Pilgaards innstilling. Ikke bare de som er på en slags vei til å bli mann, men på høyeste grad kvinner også. Damer kan være ekstremt flinke til å snakke hverandre ned. Kanskje kommer det av sjalusi? Jeg vet ikke. Hvis det finnes noe fasitsvar vil jeg anta at det er et latterlig et.

Selvfølgelig skal vi ha meninger, men hvorfor skal vi si at noen har en rar nese, en stygg bukse eller kommentere at de har noen kilo ekstra på kroppen? Trengte du egentlig si det høyt? Hva fikk du ut av det? Og nå sitter du sikkert og tenker; «hvem er hu her og er hu så bra selv?». Nei, det er jeg ikke. Gudene vet hvor mange bukser jeg har sagt har vært stygge. Poenget mitt er at det er utrolig at voksne folk trenger å høre at man ikke skal snakke dritt om hverandre. Men selv trengte jeg Petter Pilgaard til å gi meg en aldri så liten påminnelse.  

Men som en nyfødt optimist har jeg troen på at dette ordner seg. Jeg finner ingen bedre måte å avslutte denne kommentaren på enn ved å sitere det jeg antar står på visittkortet til Petter Pilgaard, men som selvfølgelig er ord fra selveste Jahn Teigen: «Jeg har en drøm at vi tar vare på hverandre. Og gir det beste i oss selv til alle andre. Jeg tenker opp når jeg er nede om og om og om igjen.»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer