Sommerkropp:

Det ble ikke sommerkropp i år heller

Men jeg har hatt mange intensjoner i løpet av vinteren, det skal sies.

SOMMERKROPP: Det er bare å innse det: Det ble visst ikke noe av sommerkropp-prosjektet i år heller. Jeg rakk ikke engang å skrubbe eller barbere leggene ordentlig. FOTO: Astrid Waller
SOMMERKROPP: Det er bare å innse det: Det ble visst ikke noe av sommerkropp-prosjektet i år heller. Jeg rakk ikke engang å skrubbe eller barbere leggene ordentlig. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Trappeløping, klatring, boksing, pilates, lange joggeturer i skogen, styrketrening med tunge vekter … Gjerne i kombinasjon med litt lavkarbo eller lavkalori.

Det mangler ikke på tips og råd. Vi deler dem gjerne også her i KK. For snart kommer den. Tiden da vi alle skal kle av oss og åpenbare oss i all vår prakt for omverden. Eller for mitt vedkommende: prakt og prakt, fru Blom.

Jeg har hatt mange gode intensjoner i løpet av vinteren, det skal sies. Jeg har medlemskap på SATS, jeg har selvbruningskrem og peeling, jeg har barberhøvel med nytt blad, velduftende bodylotion – og et helt hav av de tidligere nevnte gode intensjonene. Alt har ligget til rette for at jeg en gang i slutten av juni skulle ha mulighet til å la morgenkåpen falle dramatisk ned på gulvet (litt som Alexis ville gjort det i Dynastiet i sine glansdager), og dermed åpenbare en veltrent kropp med antydning til sexy sixpack, glinsende legger med lekker solbrun teint, velformede armer (et resultat av målbevisst pilates og passe tunge vekter) og hårløs fra topp til tå selvsagt (uten en eneste inngrodd nupp noe sted).

Slik kunne det egentlig også gått. Hadde det ikke vært for Taffel Sticks. Og melkesjokolade. Og pizzaen fra Arte Pazza på hjørnet. Og Ben & Jerry’s. Damn you, Ben & Jerry’s! Jeg skyver det fulle ansvaret over på dere! Min manglende selvdisiplin har selvsagt også noe med saken å gjøre. Jeg vil, men jeg vil det rett og slett ikke nok.

Jeg vil det faktisk så mye at jeg starter dagene knallsunt med bær og gresk yoghurt. Jeg vil det til og med så mye at lunsjen består av to grove knekkebrød med egg eller kokt skinke.

Men jeg vil ikke ha flat mage nok til at jeg klarer å velge bort rykende varm pizza med smeltet mozzarella og rømmedressing, skolebrød, en bolle paprikapotetgull eller litt iskald Villa Farris når kvelden kommer. Fader, som jeg koser meg da! Da koser jeg bort alle tanker om å slenge morgenkåpa og åpenbare sixpacken. «Livet er for kort til ikke å kose seg», sier jeg til meg selv da.

Og plutselig, et sted midt mellom skolebrødene og taffelsticksen, har gradestokken krøpet så langt opp på den røde siden at det er på tide med sesongens første bad. Og det er bare å innse det: Det ble visst ikke noe av sommerkropp-prosjektet i år heller. Jeg rakk ikke engang å skrubbe eller barbere leggene ordentlig.

Ære være alle dere med selvdisiplin! Dere som løper trapper, styrer unna karbohydratene og har full kontroll. Jeg misunner dere – og jeg unner dere sixpacken og de veltrente armene av hele mitt hjerte. Jeg har, for å være helt ærlig, ikke kommet i mål med en eneste sommerkropp siden midt på nittitallet. Så jeg tror at jeg bare lar det ligge. Tipper jeg kommer like langt med en diger solhatt og et ditto digert smil! Og så får årets sixpack heller bli av den sorten som kommer fra kjølebagen.

LES OGSÅ: «Daglig opplever jeg massiv irritasjon på bussen. Og det er ikke bussen sin skyld. Det er folk»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer