Ingeborg Heldal:

- Det blir jul! Den blir kanskje annerledes for mange, men det blir jul!

Jeg lurer på hvordan jula blir i år, jeg?

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Spørs­målet, stilt med spak stemme, kom fra meg en litt ekstra nedstemt kveld sent i november, da nok en ­avlysning av et julerelatert arrange­ment hadde tikket inn. Jeg og han jeg er gift med på trettende året, satt i sofaen (også kjent som hjemmekontoret) i hver vår joggebukse, og jeg hadde akkurat ­åpnet en e-post der det sto at Sølvguttenes ­tradisjonsrike julekonsert i Oslo ­Domkirke (som er en av mine absolutte favoritt-ting ved Oslo-jul) mest sannsynlig ikke ville kunne ­gjennomføres på grunn korona-innstramminger.

Og det var ikke den første avlysningen. Det tradisjons­rike vennejulebordet var for lengst strøket i kalenderen. Det blir ingen allsang av «Fairytale of New York» hjemme i stua vår i år. Det innebærer nemlig store mengder klemming (og en del alkohol, jeg skal ikke ljuge) og altfor lite avstand mellom folk til at det er smittevernmessig forsvarlig.

- Det blir jo jul uansett!

Det store julebordet med jobben, som alle gleder seg til hele høsten, var selvsagt avlyst for lengst. Og «Nøtteknekkeren» i Operaen, som også har vært en tradisjon i mange år (der jeg sitter med rak rygg og tårer i øynene, mens sønn og mann gafler i seg melkerull og innerst inne synes det er bitte litt ­kjedelig med ballett, men blir med likevel, fordi det gjør meg så glad), kunne heller ikke gjennomføres i dette annerledesåret 2020, som dessverre må finne seg i å gå inn i historiebøkene med et temmelig ­negativt fortegn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer