Fødselsdepresjon

«Det eneste jeg ønsket var å få bort magen, få vekk ungen og bli normal igjen»

- Jeg syns det er så fint å kunne være ærlig, vise alle sidene ved meg selv, vise at ting ikke alltid er så rosenrødt selv om det kan se sånn ut fra utsiden.

FØDSELSDEPRESJON: Vibeke Klemetsen snakker ut om fødselsdepresjonen på bloggen.  Foto: All Over Press
FØDSELSDEPRESJON: Vibeke Klemetsen snakker ut om fødselsdepresjonen på bloggen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vibekeklemetsen.no: I går feiret vi denne lille prinsessen – India Leona fylte 4 år! Dagen ble feiret med familie og venner på fjellet, rosa muffins og rosa ballonger – og med rosa nye rullesko på bena tror jeg dagen ble komplett for lille snuppa mi. Da alle var i seng, begynte jeg å se litt tilbake, tenkte plutselig litt på hvordan livet var for 4 år siden.

Leona er min lille solstråle (jeg har jo ei stor ei også, Sophie og Liams’en min er jo bare min gullgutt) men det har ikke alltid vært helt slik. For da jeg gikk gravid med Leona opplevde jeg å få graviditetsdepresjon, som senere utviklet seg til barseldepresjon. Bare i tenåra tidligere hadde jeg opplevd å være ordentlig «neffor» og litt deppa, og gjennom de to andre svangerskapene og barselperiodene tenkte jeg ikke engang over at man kunne være det. Derfor kom det litt som et sjokk da jeg skjønte at denne gangen var litt anderledes.

Bare noen måneder inn i svangerskapet kom de tunge dagene. Jeg har aldri likt å gå gravid, og det har jeg vært ganske åpen og ærlig om, men denne gangen hatet jeg det. Jeg liker ikke at kroppen forandrer seg og jeg kjente rask på at det at kroppen skulle forandre seg for tredje gang, virkelig ikke føltes bra. Jeg hadde akkurat kommet ordentlig tilbake til jobb, jeg ble jo gravid med Leona da Liam kun var 1,5 år gammel og jeg var nok ikke klar for å få nok en pause i karrierelivet mitt.Men Leona var planlagt og jeg var jo egentlig veldig happy for at jeg skulle få nok et barn og bli trebarnsmor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer