Sigrid Solbakk Raabe:

- Det er rått å se en artist som IKKE spiller på sex, men som likevel ser brennheit ut på scenen

Akkurat slik Sigrid gjør i allværsjakken sin. Se og lær, Beyoncé!

SIGRID: Denne uken opptrådde den norske artisten Sigrid på musikkfestivalen OverOslo i hovedstaden, og KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad syntes det var befriende å se en artist som ikke spiller på sex og som ikke lar seg påvirke av forventningene som er bygget opp av en kapitalistisk musikkindustri. FOTO: NTB Scanpix
SIGRID: Denne uken opptrådde den norske artisten Sigrid på musikkfestivalen OverOslo i hovedstaden, og KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad syntes det var befriende å se en artist som ikke spiller på sex og som ikke lar seg påvirke av forventningene som er bygget opp av en kapitalistisk musikkindustri. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld står det mektige popstjerneparet Beyoncé (37) og Jay-Z (49) på scenen i København, og der skulle jeg egentlig ha vært. Jeg skulle ha shaket til 99 Problems og sunget med til Drunk in Love og 03 Bonnie & Clyde - to av mine ultimate favorittlåter. Som kompensasjon for at jeg ikke fikk dratt kjøpte jeg derfor et onsdagspass til OverOslo tirsdag kveld denne uken.

«Jaja, OverOslo kan ikke måle seg med en legendarisk Beyoncé og Jay-Z-konsert i Køben», tenkte jeg. Lite visste jeg hvor feil jeg kom til å ta.

En av artistene som skulle opptre på OverOslo (som er en fire dager lang musikkfestival på Grefsenkollen i Oslo) var Sigrid Solbakk Raabe. Jeg har ikke noe forhold til den 21 år gamle artisten fra Ålesund, foruten det at jeg et par ganger (delvis ufrivillig) har sunget med til Don't Kill My Vibe på dansegulvet, óg har lagt merke til at den nevnte låten er blitt brukt i sesong 2 av den amerikanske TV-serien The Bold Type.

Det var ikke før jeg googlet Sigrid samme kveld at jeg ble klar over at hun opptrådte på en av verdens største musikkfestivaler, Coachella, i april (der Beyoncé var headliner), var gjest hos den populære talkshow-verten Jimmy Fallon samme måned, er blitt lagt merke til av britiske Vogue, og er blitt kåret til BBCs «Sound of 2018» - en liste som artister som Adele og Sam Smith har prydet tidligere. (PSST: KK kåret Sigrid Raabe til «Årets stjerneskudd» i 2017)

Men ettersom gjengen jeg var sammen med absolutt ville få med seg Sigrid onsdag kveld, troppet jeg opp på gressplenen foran scenen - uten spesielt store forventninger.

LES OGSÅ: Beyoncé og Jay-Z med dobbelt babylykke: - Vi er så takknemlig for at familien vår nå vokser med to!

- Hele attituden hennes oste av en selvtillit jeg ikke var forberedt på å møte

Presis klokken 19.20 hoppet Sigrid ut på scenen sammen med bandet sitt - i allværsjakke og jeans! Jeg overdriver ikke når jeg sier at det i samme sekund gikk en bølge av ordet allværsjakke gjennom publikum. Det var tydeligvis ikke bare jeg som registrerte - og lot meg begeistre - av 21-åringens sceneantrekk.

ALLVÆRSJAKKE: Sigrid opptrådde på musikkfestivalen OverOslo i juni. FOTO: Lasse Engeland
ALLVÆRSJAKKE: Sigrid opptrådde på musikkfestivalen OverOslo i juni. FOTO: Lasse Engeland Vis mer

Men det var ikke bare antrekket som fikk meg til å få såkalt hakeslepp - hele attituden hennes oste av en selvtillit jeg ikke var forberedt på å møte denne semikalde sommerkvelden.

Mens jeg ser på Sigrid danse på en måte bare Sigrid kan, og mens jeg lytter til en stemme jeg ikke kan forstå at tilhører en 21 år gammel jente fra Ålesund, går tankene mine til dronninga sjøl - Beyoncé Knowles. Hun er kjent for å stille i minimalt med tøy når hun opptrer på scenen, og er blitt ikonisk for å bruke body i utallige konstellasjoner - som overlater lite til fantasien. Beyoncé har vært en del av musikkbransjen siden 1997, det vil si i over 20 år. Hun har jobbet seg opp til å bli en av verdens desidert mektigste kvinner og kan med rette titulere seg dronningen av pop.

BEGEISTRET: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad digger at den norske artisten Sigrid går sine egne veier! FOTO: KK
BEGEISTRET: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad digger at den norske artisten Sigrid går sine egne veier! FOTO: KK Vis mer

Så misforstå meg rett; er det noen som har gjort seg fortjent til å kunne gå i hva hun vil, og som virkelig kan «pull off» en hvilken som helst «look», så er det Beyoncé. Det er bare så ekstremt rått å se en artist som IKKE spiller på sex, men som likevel ser brennheit ut på scenen - akkurat slik Sigrid gjør i allværsjakken sin.

For stemmen, attituden og de hotte dansetrinnene gjør at hun har hele den pakken som skal til for å briljere på scenen - og hun trenger ikke å vise hud eller spille på sex for å vinne fansens hyllest (som dessverre mange andre kvinnelig artister gjør). Vi må klappe frem de artistene som tør å gå sine egne veier, og som ikke lar seg påvirke av de kleskodene og forventningene som er bygget opp av en kapitalistisk musikkindustri.

Vi elsker at Sigrid gjør hva Sigrid vil – og baner frem en ny, inspirerende og bærekraftig vei for artistene som kommer etter.

Don't Kill My Vibe, synger hun - og Sigrid, den er det ingen som kan drepe.

LES OGSÅ: Tre uker etter fødselen, merket Kristina at noe var galt: - Det var som å ha en ball mellom beina

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer