Eli Kari Gjengedal:

- Det går vel ikkje an å sitte på kafé når ein har ringt seg inn sjuk på jobb?

Kremt, kremt, kreeemt!

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Fader også, eg kjenner den mistenkelege murringa i halsen. Akkurat som om eg har fått eit rusk der som ikkje vil bort. Eg kremtar i veg og håpar at det skal gå over. Legg meg i senga og bestemmer meg for at den såre halsen er borte når eg vaknar om morgonen. Me-n nei, neste morgon er det som om eg har spiker og småstein i halsen, og ikkje berre det: Eg er blitt snørrete også. Elles kjenner eg meg ganske fin. Null feber og grei allmenntilstand.

Hadde dette vore i «gamle dagar», ­altså før covid-19, så ville eg ikkje stussa. Eg hadde traska i veg på jobb som om ingen ting var skjedd. Eg hadde gått innom Bunnpris og raska med meg ei pakke «Vekk i morgen» og ikkje tenkt meir på det. Alle som held seg heime berre på grunn av litt rusk i halsen, er pyser. Her er jenta si som går gjennom ild og vatn for jobben. Eg er oppdregen slik. Då eg var skulejente, var regelen: Du får kun vere heime dersom du spyr eller snusar på 40 i feber. Punktum. Men no, ETTER covid-19, har eg lært meg ei lekse. Like­vel sit det ekstremt langt inne å melde seg sjuk på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer