Mote i media

- Det må gå an å snakke om stilen hennes uten å bli arrestert

KKs mote- og skjønnhetsansvarlig Malin Gaden mener motejournalistikken har fått ufortjent mye kritikk de siste dagene.

TILFELDIG? Var det ren og skjær tilfeldighet som gjorde at president Joe Bidens slips matchet førstedamens antrekk? Og var det helt tilfeldig at fargene på plagget også representerer demokratene? Neppe. Foto: NTB
TILFELDIG? Var det ren og skjær tilfeldighet som gjorde at president Joe Bidens slips matchet førstedamens antrekk? Og var det helt tilfeldig at fargene på plagget også representerer demokratene? Neppe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

20. januar satt jeg benket foran TV-skjermen for å se Joe Biden offisielt bli USAs neste president. I mine øyne var det ikke bare en stor og viktig dag for USA, men også resten av verden.

Medier i både øst og vest, nord og sør satt klare for å dekke den store begivenheten. Enten det var en musikkjournalist som skulle se på opptredenene til Lady Gaga, Jennifer Lopez og Garth Brooks, eller en nyhetsjournalist som skulle ta for seg talen til den nye presidenten.

Motejournalistene satt også klare for å se om det var noe spennende å plukke opp. Til og med på NRK kommenterte de antrekkene til gjestene mens de gikk inn for å finne plassene sine. Og jammen meg ble det ikke litt av motefest denne januardagen i Washington DC. Selv hadde vi i KK en sak på betydningen bak de ulike antrekkene denne dagen.

Vi, som mange andre, la nemlig merke til at flere hadde valgt å bruke lilla den dagen, og at det kunne signalisere et ønske om at landet må samles igjen og bryte opp splittelsen som har oppstått.

VGs MinMote lagde en egen sak på stilen til Dr. Jill Biden, USAs nye førstedame, som senere skulle få kritikk fra noen av leserne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer