Skilsmisse:

- Det var ingen som var døde. Men det føles litt sånn når man blir skilt

Det er ingenting så forlatt som et tomt barneværelse annenhver uke. Det fant journalisten Karin Heurlin ut da hun ble skilt og skulle begynne et nytt liv.

SKILSMISSE: Journalist Karin Heurlin forteller hvordan det var å gå gjennom skilsmissen. FOTO: Jacob Ljørring
SKILSMISSE: Journalist Karin Heurlin forteller hvordan det var å gå gjennom skilsmissen. FOTO: Jacob Ljørring Vis mer
Publisert

Det var ett øyeblikk jeg fryktet mer enn noe annet da jeg skilte meg. Og jeg er ganske sikker på at andre i den situasjonen gruer seg for nøyaktig det samme: Å si de umulige fem ordene til barna: «Mamma og pappa skal skilles».

Når og hvordan det skulle skje, hadde jeg tenkt mye over. Men hadde ikke funnet noe svar. Det finnes jo aldri noe bra tidspunkt for å si noe som vil endre to små menneskers liv for alltid. Det var egentlig ikke planlagt da det endelig datt ut av meg en varm ettermiddag i mai, da vi var ute og gikk tur.

Gertrud på knapt tre år satt i vognen, og Ingrid på fem gikk ved siden av i en helt ny rød vårjakke. Jeg hadde ikke ventet noen reaksjon fra Gertrud siden hun var så liten, men jeg hadde forberedt meg på at Ingrids røde jakke ville bli helt våt på brystet av tårer. Det gjorde den ikke. Hun tittet bare opp på meg og sa «ok». Så gikk vi videre.

LES OGSÅ: Skilsmissebarn som bor hos begge foreldrene er mindre stresset

- Lykkelige skilsmisser finnes bare i ukeblader

Selvfølgelig kom reaksjonen senere. Og selvfølgelig kom det mange reaksjoner. Men ikke den dagen. Da jeg ble skilt, var mye som ikke gikk som forventet. Først og fremst hadde jeg ikke forestilt meg at det gjorde så vondt. Og i hvert fall ikke at det ville ta så lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer