Kaffeskum

«Dette er øyeblikket alt kan snu. Et slags kaffens vippepunkt»

Ferdig utlært av en ekte barista var journalist Hege Løvstad Toverud klar til å skumme melk på proffmåten. Det gikk sånn passe.

KAFFELIVETS SKOLE: Journalist Hege Løvstad Toverud går livets melkeskole hos barista Lars Huse. FOTO: Ingvild KJøde
KAFFELIVETS SKOLE: Journalist Hege Løvstad Toverud går livets melkeskole hos barista Lars Huse. FOTO: Ingvild KJøde Vis mer
Publisert

Fire liter melk. Kanskje mer. Det var det som gikk med på påskeaften da jeg våknet og fikk lyst til å lage latte art. «Unger, nå skal mor bli barista», ropte jeg, med vår og virketrang i kroppen. Nå skulle mannen få kaffe på senga. Det var tross alt han som hadde kjøpt inn den nye kaffemaskinen som fylte den ene kjøkkenbenken, og som var kommet ens ærend fra en fancy fabrikk i Milano for å forgylle morgenene våre.

I 15 år hadde den samme kjøkkenbenken vært okkupert av en annen kaffemaskin. En klassisk Pavoni, min manns medgift fra ungkarsdagene inn i ekteskapet. Pavonien var i høypolert krom og så analog at espressoen kom dryppende ut i så små doser at den var kald før siste dråpe landet. Kanskje var det jeg som gjorde noe feil. Eller kanskje var det mannen min. Det tross alt var han som styrte Pavonien, med samme presisjon som en Vespa-sjåfør gjennom Romas trange gater. «Chiao», brukte vi å si med ironisk etterklang, mens vi tok espressoen på styrten. Den var tross alt kald .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer