Koronaviruset:

Dette handler om å ikke smitte dem som faktisk kan dø

Når folk bryter karantene fordi de «må en tur på butikken», eller stormer mot Holmenkollen for skifest – selv om stadion er stengt og folk frarådes fra å komme – ja, da blir jeg så utrolig forbanna.

KORONAVIRUSET: Til tross for anbefalinger om å ikke ta turen til Holmenkollen for årets skifest, troppet hundrevis av mennesker opp med sekkene fulle av Corona-øl og bannere som dette over. Forsøker folk å danne en slags motstandsbevegelse mot et virus som dreper mennesker? Det blir for dumt! Foto: Dagbladet
KORONAVIRUSET: Til tross for anbefalinger om å ikke ta turen til Holmenkollen for årets skifest, troppet hundrevis av mennesker opp med sekkene fulle av Corona-øl og bannere som dette over. Forsøker folk å danne en slags motstandsbevegelse mot et virus som dreper mennesker? Det blir for dumt! Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

9. mars opplyste Folkehelseinstituttet at 169 mennesker i Norge er bekreftet smittet med koronaviruset, men dette tallet øker hver dag. Det bor over fem millioner mennesker i Norge, så summen av smittede utgjør 0,003155 prosent av den norske befolkningen.

Dette er ikke et stort tall, men det skal faktisk ikke mer til for at situasjonen blir alvorlig. 169 er bekreftet smittet, men hvor mange befinner seg i karantene? Hvor mange er det som har kjent på symptomene som faktisk ikke gjør noe med det? Og hvor mange er symptomfrie smittebærere?

Da viruset ble kjent, var jeg blant dem som tok det hele med knusende ro, for beskjeden var klar: Dette kommer ikke til å ha fatale konsekvenser for deg. Men for eldre og de som er svekket av andre sykdommer, var saken en annen.

Norge var også et av de landene hvor ingen var rammet av koronaviruset, men dette skulle vise seg å endres ganske kjapt. Og siden viruset kom til Norge, har tallene steget i rasende fart. Dersom viruset skulle nå meg, en ung og frisk kvinne på 26 år, så kan jeg fint komme helskinnet ut av det, men realiteten er en annen for millioner av mennesker rundt om i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer