Frosne vannpytter og livsglede

Dette kan bli din beste dag!

Nevøen min på fem byr på livsvisdom av de sjeldne!

VISDOMSORD: Vi kan alle lære noe av en livsglad 5-åring. FOTO: Astrid Waller
VISDOMSORD: Vi kan alle lære noe av en livsglad 5-åring. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg har en nevø på fem år, som jeg er helt utrolig glad i. Han har et slikt strålende vesen, som bare er noen få forunt å være født med. Han møter verden med våkent, knallblått blikk, hjertet utenpå drakta og en stor dose nysgjerrighet, som gjør at han bokstavelig talt må snu på alle steiner. Han er rett og slett et slags menneskelig sjokoladestrøssel, som gjør absolutt alt litt bedre der han er, og det er helt umulig å ikke bli litt forelsket i ham, der han turer fram med ukuelig optimisme, høy stemme og trillende latter. Jeg innser at jeg selvsagt ikke er hundre prosent objektiv når jeg skal beskrive verdens beste nevø, men jeg mener han besitter noen helt spesielle kvaliteter, som vi alle kan lære noe av.

Tre favoritter som potensielt har sin aller best dag. FOTO: Privat
Tre favoritter som potensielt har sin aller best dag. FOTO: Privat Vis mer

Hver morgen blir han fulgt til barnehagen av mammaen eller pappaen sin. Det er selvsagt ikke alltid like gøy å bli vekket tidlig, få sekk på ryggen og måtte forlate sofakroken før klokka åtte om morgenen. Det vet vi alle! Det er lett å fokusere på at du er alt for trøtt, ikke har lyst til å møte andre folk ennå, at du har for mye å bære på, at det er kaldt eller vått eller grått eller trått …

Men med den vesle blå sekken godt fastspent, lua trukket langt ned over ørene og vottene i lomma møter nevøen min verden på en måte det bare er å misunne ham.

I forrige uke oppdaget han for eksempel at det hadde blitt frost i løpet av natta. For mange betyr det uønsket skraping av frontrute på bil, glatte veier, frosne fingertupper og forsinkelser med påfølgende dårlig humør. Men for lille prins solskinn betød det vannpytter som hadde frosset til. Kald luft og ispust fra kong vinter hadde lagt seg som et tynt lag av frostroser på toppen av det som lå igjen av kaldt høstregn på den ujevne veien, og det knaste så deilig under føttene mens han gikk bortover veien.

Midt i en stor frostrosepytt stoppet han opp og trakk pusten dypt før han kikket opp og proklamerte høyt: - Dette kan bli min BESTE dag!

Hjertet hoppet nesten ut av kroppen da søsteren min fortalte den lille hverdagshistorien. For en gave å ha en slik innstilling! Jeg mener faktisk at vi alle burde unne oss og trekke pusten innimellom og si høyt til oss selv: Dette kan bli min beste dag!

Jeg vet at positivt selvsnakk ikke nødvendigvis er nøkkelen til et lykkeligere liv, og selvsagt ikke er en automatisk oppskrift på en bedre selvfølelse. Men jeg tror faktisk ingen av oss tar skade av å stoppe et øyeblikk på en igjenfrosset vannpytt og tenke at det faktisk er en reell mulighet for at dette kan bli vår beste dag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer