Finnes egentlig gode intensjoner?

Drittfolk, som ikke skjønner hva jeg mener!

Det er lett å koke over når man prøver å diskutere på Facebook.

Det er ikke enkelt å føre en konstruktiv diskusjon på Facebook! FOTO: Astrid Waller
Det er ikke enkelt å føre en konstruktiv diskusjon på Facebook! FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg følgende scenario: Du har akkurat lagt ut innlegg om noe du brenner for på Facebook. Kanskje handler det om dyrevelferd? Eller klimakrisen? Eller det nært forestående valget? Eller den planlagte svømmehallen på skolen der sønnen din går? Eller sykkelveien som skal komme i gata di, som kommer til å føre til at enda flere parkeringsplasser blir borte? Kanskje legger du det på din egen side, i en gruppe du er medlem i eller i et allerede eksisterende kommentarfelt på en nettavis.

For deg er saken helt innlysende! Så da må den vel være det for alle andre også? Og kommentarene og emojiene renner inn. Hjerter og tomler opp, og du kjenner tilfredsheten bre seg!

Men så plutselig begynner det å lugge i kommentarfeltet ditt. For der var det plutselig en som var HELT uenig, gitt! Som synes sykkelvei var en kjempeidé! Eller som synes det er lurere å bygge fotballbaner enn svømmehall. Og som synes din nøye gjennomtenkte politiske retning er helt tullete, og slenger på en ekstremt provoserende tommel ned, bare for å gjøre det ekstra irriterende.

Du kjenner det begynner å banke i blodåren i tinningen og adrenalinet skyter fart, fingrene løper over tastaturet - og vips så er kommentarfeltet ditt i fyr og flamme, og beskyldningene og personangrepene kommer tette som hagl. Til slutt er du helt utmattet og har mest lyst til å legge deg ned eller slette hele Facebook-siden din og troen på menneskeheten har fått seg et alvorlig skudd for baugen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.