KK mimrer:

Du husker vel ølsjampoen?

På 70-tallet var øl kuren for så mangt. Også for tynt hår.

TO BEER OR NOT TO BEER: Omkvedet på 70-tallet var at øl i håret skulle gi både glans og spent - i tillegg skulle håret bli tykkere. FOTO: NTB
TO BEER OR NOT TO BEER: Omkvedet på 70-tallet var at øl i håret skulle gi både glans og spent - i tillegg skulle håret bli tykkere. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Flaska var mørkebrun, som en ølflaske, og jeg tror det hørte balsam til. Ølbrun den også. Jeg snakker om Clairol ølsjampo. Brun og tyktflytende og det mest moderne som var å få i 1979.

«Inneholder 1/3 ekte øl» sto det på etiketten. Det var så en tenåring in spe fikk lyst til å ta seg en slurk. Den brune plastflaska gjorde seg godt på trykk. Sto fint til annonser i grønn-, oransje- og beigetoner som skulle friste oss til å kjøpe Banos, kvikksølvtermometre, transfettholdig margarin, og eternittplater.

Ølsjampo luktet sterkt. Sterkere enn Timotei og Sterilan. Jeg vet ikke om det alltid var plass til en som brukte ølsjampo. Man kjente det nemlig på lang avstand om noen hadde vasket håret med Clairol. En gjæreim som varslet om at her kom det en som var på moten. Og som hadde satt seg hårete mål.

Håret skulle vokse fortere av ølsjampo, lovet reklamen. Bli langt og tykt. Det var som søt musikk for en ungjente med tynt, nordisk hår som aldri greide å tyne seg over en viss lengde før tuppene begynte å brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer