Meninger

- Du kan få sterkere negler, mykere hår og lære deg å bruke sneakers på den riktige måten (shit, hvor galt kan du ha gjort det til nå!?)

Vi elsker smarte tips, men noen ganger kan det bli for mye av det gode. Da må det være innafor å unne seg en detox!

TIPSFRI SONE: Mai Eckhoff Morseth skriver ukens fredagskommentar. Foto: Privat
TIPSFRI SONE: Mai Eckhoff Morseth skriver ukens fredagskommentar. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gode råd er ikke dyre. Tvert imot. Vi får dem både gratis og ubedt, i tide og i utide. Og vi elsker det. Selvfølgelig gjør vi det. Hvem vil ikke vite den hemmelige oppskriften på fjerning av rødvinsflekker fra damaskduken, eller hvordan man unngår å brenne opp hele sveisen med rettetangen?

Og fritt for ikke å være den siste som hører det når noen finner en slankekur som faktisk ikke krever anstrengelser! Det er bare det at tipsflommen noen ganger kan kjennes litt overveldende. Det er en hårfin balanse mellom det å være nyttig informert og å bli stressa av alt man må tenke over hele tiden. 

Velkommen til en vanlig dag i en kvinnes liv: Du kan få sterkere negler, mykere hår og lære deg å bruke sneakers på den riktige måten (shit, hvor galt kan du ha gjort det til nå!?). Du kan male om stua di slik at du blir lykkeligere (for har du tenkt over om alle depresjonene dine kanskje rett og slett skyldes veggfargen?). Du kan lage den perfekte sjokoladekaka (som selvsagt er både superenkel OG sunn) og lære å sminke deg slik at du ser usminket ut. Har du forresten husket å sjekke ut datingfellene (dem vil du for alt i verden ikke gå i!). For ikke å snakke om treningstabbene, det er viktig at du skaffer deg en god oversikt over dem, så du ikke driter deg loddrett ut på gymmen. Og glem for all del ikke å organisere litt vårfølelse i stua. Det er utrolig lite som skal til! 

LES OGSÅ: «Hei, ukjente mann. Nei, jeg vil ikke ligge med deg»

For heldigvis er tipsene aldri kompliserte. På fem nesten latterlig lette måter kan du for eksempel bli kvitt magefettet. På bare fire uker er søtsuget et tilbakelagt skammens kapittel. Kvisene, pengeproblemene, menssmertene, overvekten, forkjølelsene og depresjonene våre kan bli en saga blott kun med noen enkle steg, takket være de gode kvinnetipsene vi så gladelig deler med hverandre. Det skulle man kanskje ikke tro, så mange som er overvektige, blakke og sjokoladeavhengige. Det kan umulig være tipsene det er noe i veien med, så det må vel være oss. Best vi prøver litt hardere. 

Det er en fulltids jobb å være oppdatert kvinne à la 2017. Det er så mye vi vil vite, og så mange som vil fortelle oss det.

Noen ganger blir det nesten litt i overkant. Det er ikke det at tipsene ikke er gode. Det er bare det at det er så mange av dem. Kanskje er det ikke alle tipsene vi har bedt om, heller. Når vi likevel får dem, ender vi med å føle at vi må følge dem, selv om vi ikke hadde tenkt over at vi hadde et problem i utgangspunktet. 

Og hvor utrolig enkelt er alt sammen, sånn egentlig?
Hvis det hadde vært «superenkelt» å få flat mage, ville vel alle hatt det? Og når skal vi egentlig finne tid til all neglelakktørkingen og sneakersstylingen? 

LES OGSÅ: «Det går bra» betyr jo «jeg er rasende og sønderknust». Hvor vanskelig kan det være?

Noen ganger er det nesten så jeg tror vi har noe å lære av gutta. De fleste menn jeg kjenner, er lite interessert i tips. For ikke å snakke om «triks»! De er allerede overbevist om at de vet hva de driver med, så kom ikke her. Lurer de på noe, spør de (helst en annen mann).

Jeg var på tur med fem menn forrige helg, og fikk ikke et eneste tips. Det var ganske deilig.

Alle knyttet joggeskoene sine på helt vanlig måte, uten å lure på om det var noe galt med den. Så tok vi med oss magefettet vårt og gikk oss en lang tur. I befippelsen glemte jeg helt å tenke over både neglelakken og maskaraen. Vårfølelsen tok vi utendørs. 

Jeg hadde rett og slett en herlig tips-detox. Det var befriende. Skulle du få lyst på en selv, sånn mellom slaga, foreslår jeg at du tar deg en tur ut i naturen. Der er det nemlig tipsfri sone. Mens du er der, kan du øve deg på å puste med magen, høre på fuglekvitter og være usminket - helt uten sminke. Jeg garanterer at alle de gode rådene fortsatt vil være der når du kommer tilbake igjen. Og skulle du slumpe til å begå en treningstabbe, er det heldigvis ingen som ser den.  

Er du ikke er helt lei av tipsflommen ennå? Da anbefaler vi deg å ta en titt på disse tipsene: 

Slik blir du kvitt magefettet
Kan du slenge hvite sko i maskinen?
Disse browniene er «sunne»
6 triks som får lakken til å tørke fort
Slik blir du kvitt søtsuget

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer