Eli Kari Gjengedal:

Ein kan ikke foreslå noko så vilt!

«Skal KK intervjue deg? Så utruleg kjekt, Eli Kari. Vet du, da synes eg at du skal høre med de om du kan skrive en spalte om livet for damer som deg.»

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette for­slaget kjem på klingande bergensdialekt (Åsane må vite). Det er mi gode venninne Desta Marie Beeder som snakkar.

Vi prata på telefonen då eg fortalde at eg skulle treffe KK i Oslo. Å, det er stor stas. KK er bladet eg er vaksen opp med. Det låg på stovebordet til alle mammas venninner. Det er kvinnebladet med stor K. Eg kan ikkje tru at vesle Eli Kari skal få lov å være på framsida av KK!

Men så var det dette då, å foreslå noko så vilt som å skrive ei spalte. Nei, nei, no har Desta Marie gått frå sans og samling, det kan eg berre ikke foreslå. Det blir for mykje. Det går vel ikkje an? Det er slikt ein FÅR spørsmål om, ikkje noko ein SJØLV foreslår. Men eg lar det synke, og etter kvart som eg kjenner på det, så ­trur eg at Desta Marie har rett. Eg, som er opptatt av å ta brodden av tausheten rundt overgangsalderen og det faktum at vårt samfunn sjelden hyllar damer i min alder (fylte 50 år i mars). Få slutt på at kvinner på min alder på mange måtar vert usynlege. Sånn førti-­­og-ferdig, som ein seier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer