Ingeborg Heldal:

EL-sparke­­sykkel er satans verk!

Sparkesykkelen gikk ­akkurat passe fort, vinden rusket i håret, og for en latsabb som meg var det vidunderlig å oppdage hvor enkelt jeg kunne flytte meg over relativt lange strekninger i byen på forbausende kort tid.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Og i det siste har debatten gått friskt i min ­hjemlige lokal­avis, GD. Grunnen er at ­Lillehammer nå har føyd seg inn i rekken av byer der du kan leie deg en elektrisk sparkesykkel og suse ­uanstrengt fra a til b. Ikke overraskende til stor glede for noen og ditto stor forargelse for andre.

Jeg husker godt da de kom til Oslo. Plutselig sto de der på hvert eneste gatehjørne og skulte. Jeg var skeptisk i starten. Jeg liker ikke å sykle, så jeg kunne vanskelig se for meg at jeg skulle finne noen som helst glede i disse mintgrønne, små motormonstrene som folk suste forbi meg på, uansett hvor jeg gikk. Men etter at sønnen min hadde tryglet noen uker (det viser seg at han er vanskelig å motstå), lastet jeg ned appen, og vi ruslet bort til Slottsparken for å ta vår første testtur.

Starten var litt rykkete, og jeg syntes nesten det var som å ha en rodeookse mellom beina, som uten forvarsel plutselig hoppet framover. Mens arve­prinsen suste ­elegant og uanstrengt rundt på småveiene i parken, måtte jeg bruke mer tid på å bli kjent med gass og brems i noen ganske så uelegante manøvrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer