Kongens Nei

- En film jeg har ventet på hele livet

KK.nos royaljournalist hyller Norges Oscar-bidrag «Kongens nei».

KONGENS NEI: KK.no-journalist Malini Gaare Bjørnstad møtte skuespillerne Jesper Christensen (t.v.) og Anders Baasmo Christiansen i forbindelse med pressevisningen i midten av september. Foto: KK.no
KONGENS NEI: KK.no-journalist Malini Gaare Bjørnstad møtte skuespillerne Jesper Christensen (t.v.) og Anders Baasmo Christiansen i forbindelse med pressevisningen i midten av september. Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom jeg har ansvar for KK.nos royalstoff og på privaten er svært interessert i andre verdenskrig, hadde jeg skyhøye forventninger til regissør Erik Poppes kommende film «Kongens nei». Det gjorde heller ingenting at de hadde fått med seg tre av mine favorittskuespillere med på laget: danske Jesper Christensen (68), svenske Tuva Novotny (36) og norske Anders Baasmo Christiansen (40).

Og til tross for min forholdsvis subjektive inngang til filmen, kan jeg med hånden på hjertet si at dette er en av de beste norske filmene som er laget de siste årene. Ikke bare er det høy kvalitet på skuespillerne (også de som har mindre roller), men både manus og regi er utarbeidet på en måte jeg føler vi ikke tidligere har sett her til lands.

LES OGSÅ: Slik forberedes kronprinsbarna til de rojale pliktene som venter

- En film jeg har ventet på hele livet

En av scenene viser en skuddveksling mellom unge, norske motstandsmenn og tyske soldater, og til tross for at scenen har et snev av spesialeffekt over seg er den filmet fra en vinkel som gjorde at jeg var meget glad for at det ikke var en 3D-film jeg var benket foran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer