Mina Ghabel Lunde

- En gul lapp i garderoben hadde ikke fjernet kompleksene jeg hadde for utseendet mitt

Mina Ghabel Lunde går hardt ut mot Post-it-geriljaen.

POSTITGERILIJAEN: Mina Ghabel Lunde går hardt ut mot Post-it-geriljaen: Kampanjen bommer på sin målgruppe. For det er ikke i speilet, der lappene henger, at vi ser våre forbilder. Foto: Per Ervland
POSTITGERILIJAEN: Mina Ghabel Lunde går hardt ut mot Post-it-geriljaen: Kampanjen bommer på sin målgruppe. For det er ikke i speilet, der lappene henger, at vi ser våre forbilder. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La meg starte med å si at ikke noe ville være bedre enn om noen gule lapper på diverse speil var det som skulle til for å bekjempe dårlig selvbilde.

Jeg bare tror ikke at det er det. Og jeg er redd det til og med kan ha en motsatt effekt.

– Post-it-geriljaen går enkelt og greit ut på å henge opp Post-it-lapper med kroppspositive slagord på speil på skoler, arbeidsplasser, treningssentre, prøverom og andre steder hvor folk ferdes, sa Susanne Kaluza til NRK da hun i forrige uke lanserte kampanjen. Sammen med «Skam»-skuespiller Ulrikke Falch, psykiater Finn Skårderud og Landsgruppa av helsesøstre har hun satt i gang initiativet som skal hjelpe unge til et bedre selvbilde.

På lappene skrev de «Du er bra nok!!», «Ikke gi opp!» og «Du er verdifull <3». Jeg er ikke i tvil om at kampanjen er godt ment, men jeg blir likevel litt motløs av den. Det er det flere grunner til.

LES OGSÅ: - Jeg har strekkmerker og litt ekstra sideflesk på magen. Men skal jeg si deg noe? Det gjør ingenting!

Alt er love kropp

Siden slagordene skal være «kroppspositive», må vi tro setningene over handler om nettopp kropp. Budskapet er altså at kroppen din er bra nok, ikke gi opp selv om du ikke liker kroppen din og du er verdifull med den kroppen du har. Kropp, kropp og atter kropp!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer