Harry og Meghan

- Endelig har noen baller til å stå opp mot den rigide britiske institusjonen

Harry er blitt jaktet på hele livet. Er det ikke nærliggende å tro at også vi ville ha kollapset under presset til slutt?

HARRY OG MEGHAN: Firerbanden Kate, William, Harry og Meghan utenfor Windsor slott etter dronning Elizabeths død høsten 2022. Stemningen mellom brødrene og svigerinnen var til å ta og føle på. FOTO: NTB
HARRY OG MEGHAN: Firerbanden Kate, William, Harry og Meghan utenfor Windsor slott etter dronning Elizabeths død høsten 2022. Stemningen mellom brødrene og svigerinnen var til å ta og føle på. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg dette: du kommer til verden en hustrig høstdag i september. Bare timer etter at du har tatt ditt første åndedrag, skal du posere for kamera.

Og ikke for hvilken som helst gjeng med entusiastiske fotografer; men for den britiske pressen. De britiske paparazziene.

Som lenge før du i det hele tatt ble unnfanget, har jaktet på deg. Som har bidratt til at millioner av mennesker verden over har en formening om deg.

De har synset, følt, tenkt, ment. Om deg. Om hvem du er, og hvem du skal bli.

Du kommer til verden på grunn av plikt. Slik det var da dine foreldre lovet hverandre evig troskap. For ingen kan hevde at det var av kjærlighet. Du kan jo ikke kalles et kjærlighetsbarn når bare den ene parten elsker den andre?

Du blir til fordi at familien du nå er lenket til for resten av livet, det britiske kongehuset, skal ha en forsikring om at tronen går i arv til noen med riktig blod.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer