Kroppspress

- Er det ikke på tide at vi jenter støtter hverandre og løfter hverandre opp?

Martine Lunde (21) skriver åpenhjertig på bloggen at hun hører så mye negativ snakk om kropp. Nå er hun lei!

MARTINE LUNDE: Den tidligere «Paradise hotel»-deltakeren er lei av spydige kommentarer om kropp.  Foto: Privat
MARTINE LUNDE: Den tidligere «Paradise hotel»-deltakeren er lei av spydige kommentarer om kropp. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martinelunde.blogg.no: Det er en ting jeg har lurt på veldig lenge. Jeg har ofte sett når jenter som er ganske tynne legger ut et bikinibilde hagler det inn med kommentarer om at de må legge på seg, at det er kvalmt å se på, at de ser ut som skjeletter og at det ikke er fint.

Men så fort en større jente poster et bikinibilde er det masse kommentarer der det står respekt. Er det ikke respekt uansett at noen er stolt over kroppen sin og tør å poste et bikinibilde som alle kan se?

Jeg synes det er flott at jenter er komfortable i sin egen kropp, og jeg synes det er like fint at en tynn jente poster bilde av kroppen sin som at en større jente gjør det. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal få negative kommentarer av at man viser frem litt kropp. 

Vi har kommet til 2017, så er det ikke på tide at vi jenter støtter hverandre og løfter hverandre opp? Jeg hører så mye negativ snakk om kropp, og jeg blir kvalm av det.

Kropp er jo så fint, så hvorfor skal det være feil å legge ut bilder av den?

LES OGSÅ: Seriøst, hva er egentlig greia med #sommerkroppen?

Etter min mening er kvinnekroppen sinnsykt fin, og jeg elsker at den finnes i alle størrelser. Det finnes ikke noe fasit på hvordan en kropp skal se ut. Jeg synes alle jenter skal være stolte over kroppen sin. Og har man en valke for mye- hva så?

Jeg har selv cellulitter på lårene, men dette er helt normalt og jeg tenker ikke et sekund over det. Kvinnekroppen er sånn, og hvis jeg ville kunne jeg sikkert fått fjernet det. Men vet dere hva, jeg kunne ikke brydd meg mindre. Kroppen min er sånn. Jeg er stolt over hvordan jeg ser ut og det synes jeg alle burde. 

Uansett hvordan kroppen deres ser ut, ta på dere bikinien og kos dere på stranden. Gi faen i hva alle andre tenker! Jeg synes hvert fall dere alle er flotte uansett hvilken størrelse dere er, og det tipper jeg alle andre gjør også. 

Og husk: Vi jenter må løfte hverandre opp, for det finnes absolutt ikke noe fasit på hvordan man skal se ut.

Til info: KK.no har fått tillatelse av Martine Lunde til å dele innlegget. 

LES OGSÅ: «Hvorfor blir du ikke tynnere?!»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer