Konsertuvaner:

- Er det virkelig nødvendig å legge ut «hundre» oppdateringer fra konserten?

Det er på tide at vi lar telefonen få hvile mens vi er på konsert og festival.

KONSERT: - La oss bli enige om at vi lar mobiltelefonen hvile mens vi er på konsert! Da blir musikkopplevelsen så mye bedre for alle sammen, mener vår journalist Malini. Foto: NTB Scanpix
KONSERT: - La oss bli enige om at vi lar mobiltelefonen hvile mens vi er på konsert! Da blir musikkopplevelsen så mye bedre for alle sammen, mener vår journalist Malini. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er her – og det betyr sol, gode venner, festivaltid, musikk og kjærleik! Jeg har alltid eeelsket å gå på konserter og festivaler, og har sett de fleste av favorittartistene mine opptre live både her hjemme og i det store utland (snikskryt). Men i det siste har jeg faktisk begynt å grue meg til den kommende musikkopplevelsen flere dager i forveien.

Det har nemlig skjedd noe med konsertpublikumet.

Før i tiden dro vi på konsert for å høre favorittartistene våre fremføre hitsene vi tidligere kun hadde hørt på LP, kassetter eller CD, eller sett i musikkvideoer på MTV. Men etter at sosiale medier gjorde sitt inntog på midten av 2000-tallet (og vi nærmest daglig blir oppdatert på hva favorittartistene våre spiser til middag, hvordan de ser ut uten sminke eller hvordan de tilbringer ferien) kan det virke som om vi rett og slett har mistet litt av interessen for dem når de først står på scenen noen meter foran oss.

Hittil i år har jeg vært på konsert med blant andre amerikanske Lissie, fantastiske Thomas Dybdahl og Sondre Justad, popkometen Pink Sweat$ (som du om kort tid også har hørt om!), og den norske hit-duoen Karpe - men hjelpes, konsertene endte opp med å bli et mareritt uten like nettopp på grunn av publikums smarttelefoner.

Det er jo nesten ingen som følger med på hva som foregår på scenen lengre – for det kan virke som at vi er mer opptatt av å oppdatere storyen på SnapChat og Instagram, eller ta selfies. Er det virkelig nødvendig å legge ut «hundre» oppdateringer fra konserten? Mest sannsynlig er det ingen av vennene dine som bryr seg. Hadde de gjort det, hadde de vært på konserten selv!

GODE, GAMLE DAGER: Vår journalist Malini håper flere lar mobilen ligge urørt i jakkelommen under konsert, slik at musikkopplevelsen blir optimal for alle! FOTO: KK
GODE, GAMLE DAGER: Vår journalist Malini håper flere lar mobilen ligge urørt i jakkelommen under konsert, slik at musikkopplevelsen blir optimal for alle! FOTO: KK Vis mer

Med andre ord synes jeg det er på tide at vi lar telefonen få hvile mens vi er på konsert.

For at vi alle sammen skal få en bedre konsertopplevelse – og ikke minst for å gi uttrykk for at vi respekterer han eller hun som står på scenen – kan vi ikke bare bli enige om at vi lar mobiltelefonen ligge urørt i jakkelommen under konserten? Flertallet av oss er der for å høre på musikk - ikke være en statist i forbindelse med andre menneskers dokumenteringsbehov.

Nei, jeg savner gode, gamle dager - da vi dro på konserter og festivaler for Å LYTTE. Da det var helt «utadæsjælopplevelse» at favorittartisten din sto under samme tak som deg. Sto i samme rom. Bare noen meter foran deg. Dén følelsen - den er det lenge siden jeg har kjent på.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer