Singeldagen

- Er du klar over alle merkedager vi single og barnløse må gjennom?

På tide at vi også blir feiret og hyllet av samfunnet og medmenneskene rundt oss!

SINGELDAGEN: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad tar imot singeldagen med åpne armer: - På tide at vi single også blir feiret! FOTO: KK
SINGELDAGEN: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad tar imot singeldagen med åpne armer: - På tide at vi single også blir feiret! FOTO: KK Vis mer
Publisert

I dag morges tikket det inn en snap fra en kollega hvor det sto: «I dag er det den store singeldagen - gratulerer!».

Jeg lå med hodet på puten og med ett øyelokk på vidt gap. «Den store singeldagen? Aldri hørt om.», tenkte jeg mens jeg rullet meg ut av sengen.

I utgangspunktet er jeg en person som fnyser av alle «merkedagene» som er skapt av kapitalistiske krefter for å tjener mer penger - men det var noe med begrepet «singeldag» som fikk meg til å stoppe opp.

«Selvfølgelig skal vi single ha vår egen dag!», tenkte jeg mens jeg mekket en kaffekopp for én.

For er du klar over hvor mange merkedager vi single og barnløse må gå gjennom i løpet av året, som er forbeholdt kjærestepar, ektepar og barnefamilier?

Valentinesdagen er jo åpenbar. Men så har du også morsdag, farsdag, forlovelsesfester, utdrikninglag, babyshower, fødselsgaver, julegaver, bryllup, navnefester, barnedåp, konfirmasjoner - og noen har faktisk også begynt å feire skilsmissen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer