Russefeiring

Er noen jeg unner verdens beste russetid, så er det russen 2022

Russefeiringen må tåle mye kritikk, men dette er en hyllest av de blå- og rødkledde!

Til guttene på Rumperisteren, jentene på Century Fox 2022 og ALLE andre som er russ i år - jeg ønsker dere verdens BESTE russetid! FOTO: Privat

Til guttene på Rumperisteren, jentene på Century Fox 2022 og ALLE andre som er russ i år - jeg ønsker dere verdens BESTE russetid! FOTO: Privat

Vis mer
Publisert

Mye har vært sagt og skrevet om russen i år. Om utestengning fra busser, grove russelåter, kontrakter som minner mer om investeringsfondsavtaler enn uformelle russebusser, fortvilte elever, som føler de ikke når opp til umulige krav - og ikke minst fortvilte foreldre som ikke helt skjønner hvordan de kan hjelpe ungene sine.

Det ble skrevet mye om russen i fjor også. Og året før det. Selv i det herrens år 1992, den gangen jeg selv var iført rød dress og sviktende dømmekraft, skapte russen store overskrifter. Da var det blant annet ved å løpe nakne over Vingnesbrua midt i Lillehammer og dermed skape både moralsk forargelse og trafikkaos.

Relativt oppskriftsmessig. For russen er som et rødt flagg for kommentarfelt, hvor det hagler av indignasjon, mye berettiget, men også en god del preget av en «alt-var-bedre-før»-holdning, og jeg mistenker at flere har en relativt selektiv hukommelse når det kommer til egen russetid.

Jeg blir glad langt inn i hjerterota hver gang jeg ser klynger med rød- eller blåkledde ungdommer på en buss, i en park eller i en rundkjøring hvor de shotter for et tut. FOTO: NTB
Jeg blir glad langt inn i hjerterota hver gang jeg ser klynger med rød- eller blåkledde ungdommer på en buss, i en park eller i en rundkjøring hvor de shotter for et tut. FOTO: NTB Vis mer

Og bare så det er sagt med en gang: det er en hel del ting å sette fingeren på når det gjelder noen russ og hvordan de oppfører seg i opptakten til og under selve russetida. Selvsagt er det det! Jeg har selv skrevet en kommentar om hvor hårreisende jeg for eksempel synes det er at enkelte russebusser for et par år tilbake praktiserte måling og veiing av jenter som et kriterium for å få være med å «rulle».

Men etter to år med pandemi, hjemmeskole, sosial distansering, ensomhet, 18-års-dager med fem gjester, avlyste skoleball, avlyste klassefester, avlyste venneturer, avlyste leirskoler, avlyste ALT - er det ETT kull jeg unner verdens aller beste russetid, så er det russen 2022!

Jeg surner ikke et sekund en gang hvis jeg vekkes av glade russerop på nattestid. Ingeborg Heldal

Jeg blir glad langt inn i hjerterota hver gang jeg ser klynger med rød- eller blåkledde ungdommer på en buss, i en park eller i en rundkjøring hvor de shotter for et tut. Jeg surner ikke et sekund en gang hvis jeg vekkes av glade russerop på nattestid.

Så kjære russen, guttene på Rumperisteren og jentene på Century Fox 2022 (som jeg fikk lov til å bruke de nydelige bildene av) og alle dere andre som nå er midt i russefeiringen, jeg unner dere det så inderlig! Fest, moro, klining, høy musikk, sorgløshet, samhold, latter, vennskap, russeknuter, rulling, våkenetter og alt som hører en bra russetid til.

Husk å inkludere hverandre, det er faktisk plass til alle. Dropp svartelister, pass på hverandre, gå i klynger, sitt tett, klem og kyss på hvem dere vil.

Sjelden har vel noen fortjent det mer!

Se på denne gjengen fra Rumperisteren og Century Fox 2022 da! De forventningsfulle aniktene, gleden og smilene. Dette kullet fortjener ALL moroa i hele verden! FOTO: Privat
Se på denne gjengen fra Rumperisteren og Century Fox 2022 da! De forventningsfulle aniktene, gleden og smilene. Dette kullet fortjener ALL moroa i hele verden! FOTO: Privat Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer