Ingeborg Heldal:

Er ren truse egentlig å pynte seg?

Er det lenge siden du pyntet deg?

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Og da mener jeg ikke helt vanlige ting som å børste gjennom håret eller å ta på en genser uten flekker. For med unntak av et par litt halvhjertede forsøk rundt jul og nyttår har lista for hva som egentlig er å «pynte seg», ­ligget foruroligende lavt hos meg.

Før betød det høye hæler, paljetter, kriblende forventning, god tid foran speilet og kanskje et lite glass bobler, mens gamle «Sex og singelliv»-episoder fikk surre i bakgrunnen, som forventningsfulle venninner som ga løfter om en kveld for historiebøkene. Jeg pleide å elske disse «vorspielene» for meg selv, og det å pynte seg var en av mine store gleder. Det trengte ikke engang å være en særlig stor anledning. Et glass med en venninne var grunn mer enn god nok til å bla gjennom klesskapet og lete ­etter noe som glitret litt ekstra.

Men etter at så å si hele landet lukket ned over natta grunnet en viss pandemi (ja, jeg omtaler den med vilje som om det skulle vært Voldemort fra «Harry Potter»), ble anledningene mildt sagt færre, for ikke å si helt ­fraværende. Store deler av de siste tolv månedene er vi faktisk blitt frarådet å møte folk, og de stedene som ­tidligere var livlige samlingspunkt for venninnegjenger, kjæreste­par, kompiser eller kolleger, stirrer nå sørgmodig på oss med mørke, tomme vinduer, og har gjort det lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer