- Det er viktig at folk husker på at man aldri kan vite hvordan andre egentlig har det, sa en alvorstyngen Meghan (39) i det nå svært omtalte intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67).
Og denne setningen har brent seg fast i meg. For jeg, som alltid har vært Team Meghan og Harry og har snakket Meghan opp og frem i diskusjoner der andre har kalt henne en golddigger kun ute etter et royalt liv i sus og dus, fikk det plutselig for meg at de påståtte selvmordstankene som pressen hevdet at Meghan kom til å snakke om, kanskje var en smule overdrevet.

- Skjerp deg, Thomas Markle!
I forkant av Oprah-intervjuet ble det nemlig skrevet om at Meghan kom til å avsløre at hun i en mørk og tung periode under svangerskapet med Archie, var så langt nede på grunn av press, skriverier og mangel på støtte fra kongehuset, at hun ikke ønsket å leve lenger.

Og i et kort øyeblikk tenkte jeg; hvordan kan en privilegert person som henne ha slike tanker? Hun, en vellykket skuespiller, gift med en prins, slående vakker og med en liten baby på vei?
Fader så naiv og krenkende jeg var. Jeg tenkte disse tankene riktignok i et lite sekund, men angeren gnager fremdeles i meg.

Det er på grunn av holdinger som de jeg hadde, at Meghan faktisk har tenkt disse tankene - samt på grunn av en god dose med dritt fra pressen, for ikke å snakke om dårlig behandling fra dem som skulle ha slått ring om henne; nemlig den britiske kongefamilien.
Som en kollega av meg sa:
- Det hjelper ikke hvor mye rikdom eller status du har, man kan være ulykkelig selv i gullbur.
Og det er åpenbart.
Jenta som oppvokste på solkysten i California, med en yogainstruktør som mor og en far i showbiz, forelsket seg i en prins som ifølge egen beskrivelse er fanget i et system - et monarki - med så lange og rigide tradisjoner at det går på helsa løs.
Vi har sett det før, men forhåpentligvis kommer vi aldri til å se det igjen.

Slik var Dianas siste måneder
VideoHar slitt med å tilpasse seg etiketten
Det halvannen time lange Oprah-intervjuet ble sendt på norsk TV på kvinnedagen, og har allerede skapt furore - både på sosiale medier, og innad i det britiske kongehuset.
Den vordende tobarnsmoren legger ikke skjul på at hun helt siden hun begynte å date prins Harry (36) i 2016, og dermed ble en del av kongehuset, har slitt med å tilpasse seg konvensjonene, etiketten og de strenge normene det britiske monarkiet bærer preg av.

Slik var Meghans ekteskap med den fem år eldre filmprodusenten
Sladderpressen bidro heller ikke til at den tidligere skuespilleren fikk en enkel og harmonisk overgang fra livet som borgerlig (dog kjendis) til kongelig.
Allerede kort tid etter at forholdet ble kjent, for nå fem år siden, begynte pressen å grave opp dritt om Suits-stjernen; faren og familien på farssiden ble betalt for å dele private detaljer om Meghan, det ble skrevet opp og ned om Meghans tidligere ekteskap med den amerikanske filmprodusenten Trevor Engelson (44), men kanskje verst var skriveriene rundt Meghan Markles afroamerikanske røtter.

Meghan Markle svarer på rasismehetsen
Det er ingen tvil om at Meghan er blitt utsatt for grov rasisme, og i Oprah-intervjuet kommer det frem at også det britiske kongehuset har bidratt til dette.
Allerede før Meghan og Harrys sønn ble født, var det diskusjoner innad i «The Establishment» om hvor mørk den lille gutten kom til å bli.

Og på toppen av det hele er Meghan, siden dag én, blitt sammenlignet med svigersøsteren hertuginne Kate (39), og det er åpenbart at sladderpressen har valgt å favorisere Kate fremfor Meghan.
Til Oprah forteller Meghan at historien om at hun fikk Kate til å begynne å gråte på grunn av brudepikekjoler før prinsebryllupet i 2018, rett og slett er løgn, og at det faktisk var Kate som fikk Meghan til å gråte - men at Kate beklaget seg, sendte blomster og at de to har skværet opp.

- Det var bekymringer om hvor mørk huden hans kom til å bli
Fronter fokus på mental helse - ingen hjelp å gi Meghan
Og det er nettopp her mitt royale hjerte begynner å briste.
Hvordan skal jeg tro på hertuginne Kate og prins William, som er frontfigurer og talspersoner for veldedighetorganisasjonen Heads Together - som fokuserer på mental helse - når de ikke en gang er til stede for et nært familiemedlem som sårt trenger hjelp og støtte for å komme seg ut av det tunge mørket?

Hertuginne Kate er ikke her til å svare for seg selv, ei heller er resten av den britiske kongefamilien, men jeg tror på Meghan når hun forteller at støtten og tryggheten hun skulle ha fått fra sin nærmeste familie uteble, og at dette var svært vanskelig for henne å takle.
Når alt kommer til alt handler det om at to mennesker har funnet kjærligheten, og drømmer om å dele resten av livet med hverandre.

Ja, i dette tilfellet en Hollywood-skuespiller og en britisk prins, men come on, la oss alle - både sladderpressen, det britiske kongehuset og hvermannsen - finne noe annet å bruke energien vår på.
For husk: størst av alt er kjærligheten.