Ingeborg Heldal:

Et vandrende vikepliktskilt!

De dukker opp med jevne mellomrom. Sakene om en ny «it-frisyre», som alle plutselig vil ha.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

På KK.no kunne vi for litt siden lese at saksene gikk varme i de tusen frisørsalonger, da alle plutselig ville kvitte seg med lange lokker til fordel for en trendy bob. Jenny Skavlan må ta mye av skylda, tror jeg, da hun smilende og duggfrisk som en rose dukket opp på egen Instagram-konto med ny sveis: en lekker, ganske kort bob som kunne fått en hvilken som helst fransk fashionista til å gråte av misunnelse.

Og etter at jeg ble oppmerksom på Skavlans stilskifte, var det som om Instagramen min plutselig flommet over av vellykkete makeovers på hårfronten. Skinnende blanke bober var plutselig det eneste jeg så. Og alle kledde det så utrolig godt.

Er det kanskje nå jeg endelig er klar for å utfordre mitt eget ragg? Jeg kjente at tanken tok større og større plass. Er det i koronaåret 2020 jeg finner min indre franske fashionista og står fram med en elegant bob – og kanskje til og med går til innkjøp av noen basisplagg som kan matche mitt nye jeg?

Riktignok er jeg fra naturens side velsignet (eller forbannet) med hår som minner mer om manen til en hest enn silkemyke lokker à la Skavlan, men det finnes jo både rettetang og produkter som skal kunne temme selv det mest gjenstridige friss. Og det har selvfølgelig skjedd mye på hårproduktfronten siden (stu-stu-stu) Studioline på 80-tallet. Men jeg kan likevel ikke unngå å tenke litt på sist gang jeg fikk disse tankene. Da var nok knapt Jenny Skavlan født, og Instagram ikke engang påtenkt. Men jeg hadde jo både Topp, Bravo og Det Nye, må vite. Og der hadde jeg sett både Molly Ringwald og Debbie Harry med superkul bob, en frisyre som så ut som den var skapt for den stilen (og det livet) jeg ønsket meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer