Festsesongen er her!

Fjæren som ble til ti paljettkjoler

På alle klassefester, julebord eller nyttårsaftener har jeg bestandig elsket å ta fram det fineste jeg har.

GULL, GLITTER OG PALJETTER: - Jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.FOTO: Astrid Waller
GULL, GLITTER OG PALJETTER: - Jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet glad i å pynte meg! Det er nesten litt flaut å innrømme det i voksen alder, men jeg eier nesten ingen praktiske plagg. Det er ikke noe jeg er spesielt stolt av, men det har bare blitt sånn i årenes løp. Jeg prioriterer heller en morsom festkjole, også får jeg heller gå med de samme kjedelige, slitte vinterskoene en sesong til eller en rufsete paraply de dagene det regner (jeg har heller ikke regnjakke for de av dere som måtte lure …).

På alle klassefester, julebord eller nyttårsaftener har jeg bestandig elsket å ta fram det fineste jeg har. Og jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.

Den korte, røde kjolen i speilfløyel som jeg brukte sammen med chiffonhansker og lånte perler på klassefesten hos han jeg var så innmari forelska i i andre klasse på videregående! Toppet med en flaske billig Freixnet og en bestevenninne var det duket for livets beste kveld!

Å pynte seg med en venninne er en av livet store gleder. Her er jeg og Janne klare for fest en gang på tidlig 90-tall. FOTO: Privat
Å pynte seg med en venninne er en av livet store gleder. Her er jeg og Janne klare for fest en gang på tidlig 90-tall. FOTO: Privat Vis mer

Eller den mørkebrune, fotside kjolen overstrødd med snirklete gullglitter som jeg brukte sammen med en billig, men effektfull fjærboa på en nyttårfest i 20-åra (han som hadde festen fortalte at foreldrene hans fant både glitter og fjær da de solgte huset 20 år senere).

Den fotside rosa paljettkjolen, som bare kostet noen hundrelapper, men som er en av dem jeg har brukt aller mest. Eller den sist ankomne, og denne høstens favoritt, en nesten tullete ekstravagant påfuglkjole, overstrødd med perler og frynser, brukt av en sosietetsfrue i Miami på 80-tallet, nå trygt forskanset og høyt elsket i mitt klesskap.

Rosa paljetter som tas fram gang på gang. FOTO: Privat
Rosa paljetter som tas fram gang på gang. FOTO: Privat Vis mer

I studietiden gikk det faktisk så langt en gang, at da vaskemaskinen trakk sitt siste, skjelvende sukk og jeg fikk penger av mamma og pappa til å kjøpe en ny, brukte jeg i all hemmelighet pengene på et par høye, knallrøde paljettboots, som var helt fantastisk glitrende glamorøse (og spektakulært vonde å gå i), og vasket klær hos venner i nesten et år, mens jeg sparte til vaskemaskin (og prøvde å skjule for mamma hva jeg egentlig hadde brukt pengene på).

Fremdeles kan jeg kjenne på en helt barnslig glede over det å skulle pynte meg til fest! Blank fløyel, fjær, frynser og glitter, glitter, glitter får fremdeles blodet til å bruse! I år skal jeg pynte meg i en gammel, svart speilfløyelkjole kantet med store fjær, som jeg fant på Ebay til et par hundrelapper. Gleder meg allerede til å dra på meg hold-in-strømpebuksa og kjenne den gode feststemningen komme snikende!

Påfuglkjolen, en vintage skatt. FOTO: Privat
Påfuglkjolen, en vintage skatt. FOTO: Privat Vis mer

Jeg ønsker alle fine KK-lesere en glitrende og morsom førjulsstid! Håper dere finner masse inspirasjon hos oss, enten du skal unne deg noe nytt eller bare er på jakt etter hvordan du kan finne annerledes måter å bruke det du allerede har hengende i skapet.

Pynt deg akkurat så mye du har lyst til, og husk at av og til er det aller beste tilbehøret en bestevenninne og en flaske Freixnet!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer