Festsesongen er her!

Fjæren som ble til ti paljettkjoler

På alle klassefester, julebord eller nyttårsaftener har jeg bestandig elsket å ta fram det fineste jeg har.

GULL, GLITTER OG PALJETTER: - Jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.FOTO: Astrid Waller
GULL, GLITTER OG PALJETTER: - Jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet glad i å pynte meg! Det er nesten litt flaut å innrømme det i voksen alder, men jeg eier nesten ingen praktiske plagg. Det er ikke noe jeg er spesielt stolt av, men det har bare blitt sånn i årenes løp. Jeg prioriterer heller en morsom festkjole, også får jeg heller gå med de samme kjedelige, slitte vinterskoene en sesong til eller en rufsete paraply de dagene det regner (jeg har heller ikke regnjakke for de av dere som måtte lure …).

På alle klassefester, julebord eller nyttårsaftener har jeg bestandig elsket å ta fram det fineste jeg har. Og jeg har et nesten personlig forhold til kjolene mine. De er nesten som ekskjærester. Jeg husker dem alle sammen.

Den korte, røde kjolen i speilfløyel som jeg brukte sammen med chiffonhansker og lånte perler på klassefesten hos han jeg var så innmari forelska i i andre klasse på videregående! Toppet med en flaske billig Freixnet og en bestevenninne var det duket for livets beste kveld!

Eller den mørkebrune, fotside kjolen overstrødd med snirklete gullglitter som jeg brukte sammen med en billig, men effektfull fjærboa på en nyttårfest i 20-åra (han som hadde festen fortalte at foreldrene hans fant både glitter og fjær da de solgte huset 20 år senere).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.