Bakglatte ski:

Født med bakglatte ski

Mens andre er ute på ski, befinner jeg meg mest sannsynlig inne. I pysj. Nærmere liggesår enn røde roser i kinnene. Fylt av skam og selvforakt.

BAKGLATTE SKI: - Jeg hadde alltid bakglatte ski. Uten unntak. Det var som om jeg var født med bakglatte ski på beina, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
BAKGLATTE SKI: - Jeg hadde alltid bakglatte ski. Uten unntak. Det var som om jeg var født med bakglatte ski på beina, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

«Alle» nordmenn er visst født med ski på beina. Og sjelden er det mer synlig enn i påska. Da flommer sosiale medier over av rødkinnete friskuser med brede smil, designersolbriller, nypreppede ski, trendy skidresser og rådyre hansker (som selvsagt puster, regulerer fukt og temperatur – og er bare én eller to egenskaper unna intelligent livsform).

Bitte små unger suser fram i løypene, mens mor og far stolt betrakter det ørlille skitalentet, som selvsagt har testet løypene siden 6-månedersalderen, og begynte med offpiste før fylte to.

Hashtager som #nature #mindfullness #peace #lovemylife #norefjell #hemsedal #sjusjøen dukker opp overalt på Instagram, og jeg … Vel, jeg befinner meg mest sannsynlig inne. I pysj. Nærmere liggesår enn røde roser i kinnene. Fylt av skam og selvforakt.

Indre Østfold og vårt felles avkom på åtte år er langt oftere ute og tester løypene enn det jeg er. Jeg har nemlig blitt verdensmester i finne på dårlige unnskyldninger for å slippe. Kanskje en gryende forkjølelse som ikke finnes eller en jaktstart i skiskyting på NRK som jeg «må se»?

Slik har jeg vært siden jeg var bitte liten og burde drevet med offpistkjøring etter dagens standarder, men i stedet ville jeg sitte inne å tegne. Det hendte at mor og far fikk lurt meg med på en liten tur i skogsløypene på Brøttum på 80-tallet. Da gikk vi 1,5 km inn til «postkassa». Der skrev vi navnet vårt i en loddbok og var med i trekningen av melkesjokolade, en kilo sukker eller kanskje et par nye skihansker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer