Fripass for kvinner som sier hva de vil om menn

Kvinner som retter pekefingeren mot menn og kaller dem ubrukelige, blir kontraproduktivt i kampen mot stereotypiske kjønnsroller.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hvorfor imponeres vi kvinner over ting som bør være et absolutt minimum?» spør Chirstina Fraas i sin kronikk i NRK: «Fripass for ubrukelige menn».

Fraas slår fast at hun er ferdig med å skryte av menn som «praktiserer samtykke, finner klitten og i tillegg er emosjonelt tilgjengelige», og mener vi opprettholder stereotypiske kjønnsroller i ny forpakning ved å rose menn for å kunne «vaske opp, lage mat og vise empati».

Paradokset, slik jeg ser det, er at Fraas selv opprettholder stereotypiske kjønnsroller ved å rette pekefingeren mot menn og kalle dem ubrukelige. Nok en kvinne som skal fortelle menn hvordan de kan bli bedre mennesker (altså fungere mer som vi kvinner gjør) i en tekst fullstendig blottet fra tanken på å snu pekefingeren mot eget kjønn i et par sekunder.

I fem år har jeg skrevet om samliv, sex og relasjoner, og på mange måter nærmest livnært meg på å utforske forskjellene mellom menn og kvinner. I tillegg har jeg podcasten «Hun vs han», hvor jeg og eks-kollega Adrian Møller Haugan diskuterer ulike tema fra et manns- og kvinneperspektiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer