Ingeborg Heldal:

Glade, «ordentlige» jul

I år skal det endelig bli ordentlig jul, mamma, sa sønnen min på tretten med et lykkelig sukk, da jeg en kveld satt og kikket på juleinspirasjon til KK Jul.

Glade, «ordentlige» jul
Publisert

Han trengte ikke forklare meg hva han mente med «ordentlig» jul, det skjønte jeg så altfor godt.

De siste to julefeiringene med pandemi har vært mindre preget av tradisjoner enn vi er vant til i det Heldal-­Haugenske hjem. I stedet har vi måttet forholde oss til sosial distansering, nerver for om vi kom til å få samle hele familien på julaften (eller om vi måtte dele oss i ­puljer), og ikke minst om noen kom til å teste ­koronapositivt i romjulen, og dermed sende hele gjengen i karantene.

Det skal bli så utrolig deilig å slippe å tenke på det, og bare slippe julegleden løs uten hemninger!

Ingen gleder seg mer til jul enn Håkon og jeg.
Ingen gleder seg mer til jul enn Håkon og jeg. Vis mer

Hvis du er en av dem som har lest KK rundt juletider før, så har du kanskje også fått med deg at jeg har et ganske så lidenskapelig forhold til julen? Vel, i år er jeg mer forventningsfull enn på veldig lenge og gleder meg vilt til «ordentlig» jul, jeg også!

Knitrende varme på peisen, alle jeg er glad i samlet rundt langbordet og pappas risengrynsgrøt (som faktisk helt objektivt er verdens aller beste), gammel og ny julepynt glitrende side om side, «O helga natt» og «Let it snow» i skjønn forening.

Også småfuglene får juleservering.
Også småfuglene får juleservering. Vis mer

Ingen munnbind, ingen engangstester med én eller to røde streker, jeg skal sitte oppå resten av familien fra jeg våkner til jeg legger meg (det er bare å forberede seg, mamma, jeg veier ikke det samme som sist jeg satt på fanget ditt på julaften).

Jeg håper du som leser KK og KK Jul, også får den julen du ønsker deg, og at du blir glad, inspirert, forventningsfull eller avslappet av å lese magasinet.

Det blir ikke ordentlig julaften uten pappas risengrynsgrøt.
Det blir ikke ordentlig julaften uten pappas risengrynsgrøt. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer