Ingeborg Heldal:

Glade, «ordentlige» jul

I år skal det endelig bli ordentlig jul, mamma, sa sønnen min på tretten med et lykkelig sukk, da jeg en kveld satt og kikket på juleinspirasjon til KK Jul.

Glade, «ordentlige» jul
Publisert

Han trengte ikke forklare meg hva han mente med «ordentlig» jul, det skjønte jeg så altfor godt.

De siste to julefeiringene med pandemi har vært mindre preget av tradisjoner enn vi er vant til i det Heldal-­Haugenske hjem. I stedet har vi måttet forholde oss til sosial distansering, nerver for om vi kom til å få samle hele familien på julaften (eller om vi måtte dele oss i ­puljer), og ikke minst om noen kom til å teste ­koronapositivt i romjulen, og dermed sende hele gjengen i karantene.

Det skal bli så utrolig deilig å slippe å tenke på det, og bare slippe julegleden løs uten hemninger!

Hvis du er en av dem som har lest KK rundt juletider før, så har du kanskje også fått med deg at jeg har et ganske så lidenskapelig forhold til julen? Vel, i år er jeg mer forventningsfull enn på veldig lenge og gleder meg vilt til «ordentlig» jul, jeg også!

Knitrende varme på peisen, alle jeg er glad i samlet rundt langbordet og pappas risengrynsgrøt (som faktisk helt objektivt er verdens aller beste), gammel og ny julepynt glitrende side om side, «O helga natt» og «Let it snow» i skjønn forening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer