Mellomvalg i USA:

«Grab ‘em by the midterms»

Denne uken er det mellomvalg i USA. Er du en av dem som tror at det kan velte president Trump? Da bør du lese dette.

VALGKAMP: President Donald Trump driver valgkamp for republikanerne foran mellomvalget 6. november 2018. FOTO: NTBScanpix
VALGKAMP: President Donald Trump driver valgkamp for republikanerne foran mellomvalget 6. november 2018. FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

«Hope» og «Change» sto det på T-skjortene til folk over store deler av verden den 20. januar 2009, da Barack Obama ble innsatt som USAs 44. president. Utenfor Capitol i Washington fulgte folk innsettelsesseremonien og sto så tett at man knapt kunne se bakken.

USAs første afroamerikanske president hadde under valgkampen hevet seg over anklagene om at han ikke skulle være født i USA, og argumenterte tilbake, uten å ty til slag under beltestedet. Som Michelle Obama sa i en tale, en leveregel som hun forøvrig har innprentet i parets to døtre: «When they go low, we go high».

I Donald Trump har verden sett en president som gjør alt annet enn det. En leder som slår både over og under beltestedet. Som deler ut impulsive slag på sosiale medier til Østen og Vesten.

«Velkommen Mr. Chance» er en film fra 1979. Peter Sellers spiller en gartner som ved en misforståelse blir rådgiver for en forretningsmann og senere for presidenten i USA. Mr. Chance er svært enfoldig – og svarer kun i gartnerfraser, noe som av dem rundt ham blir oppfattet som dypsindigheter som må tolkes og lyttes til. Hans velmente gartnerråd om hvordan få hagen til å blomstre blir metaforer for rikets tilstand, og snart snakkes det om å avsette presidenten, og la mr. Chance overta presidentstolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer