Guro Tvedten:

Guro deler skamfull følelse

... så overrasker ektemannen i kommentarfeltet.

GURO TVEDTEN: Journalist og programleder Guro Tvedten deler ærlig på Instagram om vanskelig følelse. FOTO: NTB
GURO TVEDTEN: Journalist og programleder Guro Tvedten deler ærlig på Instagram om vanskelig følelse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Journalist og programleder Guro Tvedten er ikke fremmed for å snakke om følelser. I flere år ledet hun den populære podkasten «Guro & Guru» sammen med psykoterapeut Caspar Seip.

Der snakket de om alt som kan være både fint og vanskelig i oss selv og mellom oss. Etter å ha laget nesten hundre episoder sammen, avsluttet de to podkasten i 2021.

Siden har Tvedten med jevne mellomrom fortsatt med å ta opp temaer hun er nysgjerrig på eller synes er vanskelig på sin Instagramkonto.

Et tema hun nylig tok opp var sinne.

- Hei alle sammen - er du sint noen gang? Tillater du deg å være sint? Jeg her nemlig litt problem med å vise sinne. Jeg synes det er vanskelig, flaut, skamfullt …

Hysterisk og irrasjonell

I innlegget mener Tvedten at dette i stor grad er knyttet til at hun er jente, og alle føringene hun opplever det gir når det kommer til å uttrykke sinne.

Som at man fort oppfattes som hysterisk og irrasjonell, og at det ligger noen uttalte forventninger om at man burde være klokere enn som så, eller at man som jente liksom skal møte alt som oppstår med verdighet.

- Jeg synes det er interessant, hvorfor det er så tabubelagt, sier hun i innlegget, og reflekterer også over noen positive sider ved sinne.

- Det tydeliggjør hva som er verdiene dine - for ofte blir man sint fordi noen tråkker på verdiene dine, og hva som er viktig for deg - hva man forventer av seg selve og dermed hva man forventer av andre, skriver Tvedten.

Etter å stilt følgerne spørsmål om hva som er deres forhold til sinne, er det mange som svarer i kommentarfeltet.

«Når jeg blir sint hører alle det. Jeg synes det er viktig at både barn og voksne skal få lov til å vise sinne. Man har forskjellige måter å vise sinne på. Så lenge man ikke er fysisk og blir slem mot andre», skriver en.

«Tror det er en av mine drivkrefter, blir veldig sint av urettferdighet», skriver en annen.

I kommentarfeltet har også Tvedtens ektemann, Håvard Tvedten, tatt til tastaturet - og det kan synes som om han ikke aner hva kona snakker om:

«Jeg synes du er ganske god til å være sint jeg kjære», skriver han, med både hjerteemoji og sinnafjes bak.

Guro Tvedten har svart med flere latteremojis tilbake og kvittert med følgende kommentar:

«Veldig lett å være sint rundt deg av en eller annen grunn.»

KK har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra Guro Tvedten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet