Påskeferie

Hashtag glad påsk!

Den eneste påskefeiringen vi ikke ser noe til – verken til fjells, på svenskegrensa eller på instagram - er den kristne.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Blir det bypåske på dere, eller?» 

Spørsmålet er sikkert stilt noe sånt som 50 millioner ganger i Norge i løpet av den siste uken. Den som svarer ja, følger gjerne raskt opp med å unnskylde den uhørte avgjørelsen: «Vi har hangla litt hele gjengen, så vi må holde oss hjemme og bli friske», «jeg får besøk av en venninne fra København som skal bo hos meg, så jeg må dessverre bli i byen» eller «jeg har en del jobb å ta igjen, så jeg må nok innom kontoret et par ganger i løpet av påsken». Jeg vil påstå at minst halvparten av de som blir hjemme i påsken, ikke må noe som helst. De har lyst til å bli hjemme. Jeg skjønner dem godt. 

Når nordmenn reiser på påskeferie, er det ofte ikke så mye som minner om ferie. Der man i sommerferien og juleferien slapper av og ligger henholdsvis på brygga med en bok eller på sofaen med en seriemaraton, er påskeferien en ferie med så mange forutbestemte ingredienser at det er vanskelig å trekke pusten mellom slaga. 

LES OGSÅ: Sommerfuggel i hytteland -om å ikke passe inn i fjellpåsken

For de – unnskyld - oss forfengelige og fasadeorienterte, starter moroa allerede fra vi setter oss inn i bilen akkurat i tide til å havne midt i rushet ut av byen på onsdag. Selv om vi allerede er sent ute, for det er vi alltid, må vi handle på veien. Ikke hvor som helst, men et sted der utvalget er godt. De må i hvert fall ha nyslaktet lammelår, fersk hvitløk, fyldige rosmarinplanter og smågodt til å fylle påskeeggene med. Og Kvikk Lunsj! Eller i det minste sånn melkesjokolade med biter av Kvikk Lunsj inni. Om de er utsolgt på den butikken der lammet og smågodtet handles, er det bare å lete etter en ny. Er det ikke en Coop Obs der ved Ikea, da?  Det er sjokolade i smågodtet, sier du? Sjokolade er sjokolade, sier du? Å ja, du hater kanskje påsken, du da? Hvis du ikke gjør det, vet du nok at det ikke blir påske uten Kvikk Lunsj fra Freia. Skulle tatt seg ut om hyttenaboen kom på besøk og du serverte Stratos til kaffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer