Kommentar

Hei! Du vet vel hva Facebook egentlig driver med?! Nå tar de kontroll over fortiden din også!

Redaktøren mener.

REDAKTØREN MENER: Gjyri Helén Werp snakker om de nostalgiske bildene som ble delt på Facebook i begynnelsen av september.  Foto: Janne Rugland
REDAKTØREN MENER: Gjyri Helén Werp snakker om de nostalgiske bildene som ble delt på Facebook i begynnelsen av september. Foto: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt kommer det en og annen falmet konfirmant i cordfløyelsbukser og nybleket Pat Sharp-hår i Facebook-feeden min. De fleste av dem dukket opp første helgen i september. Facebook fikk oss plutselig til å endevende skap og skuffer, finne frem det mest (eventuelt minst) flatterende bildet av oss selv fra fortiden og legge det ut offentlig. Ja, noen av oss var så fornøyde med det tuperte håret, at vi til og med la det ut på Instagram.

Vi utfordret og aksepterte i vei helt til det var en som ropte: «Hei! Du vet vel hva Facebook egentlig driver med?! Nå tar de kontroll over fortiden din også!» Pyttsann. Nostalgistrømmen bare fortsatte: «Haha! Jeg døøøør! Du ser ut som hun der Aqua-Lene... Naaaawwww... er det deg? Så søøøøt! Ja, det er du jo fortsatt, da! Tommel opp og tre fjes med hjerteøyne».

Sjelden har vi liket, delt og kommentert så mye som i helgen. Hvorfor? Jo, det er ingenting som er gøyere enn å mimre. Og så er det jo så deilig med litt oppmerksomhet, særlig når vi kan kamuflere det bak lett påtvungen utfordring.

Ooookei, så får dere se, da, blunk, blunk. Nostalgi er topp underholdning. Det er selvironi, humor og ufarlig feelgood. Et frossent øyeblikk av noe som har vært i en tid der vi for det meste har blikket fremover. Vi er rett og slett litt sultne på nostalgi. Det blir en uskyldig ventil og et felles «Husker du» (ja, husker du?!) i SOME-format.

Selv er jeg et av de utålmodige menneskene som i det daglige ikke ser meg så mye bakover. Men likevel er det jo mange ting jeg blir supernostalgisk av. Når jeg ser meg selv i 80-tallsversjon (utrolig mye Madonna der, gitt...), så kjenner jeg på de sterke følelsene fra den gang. Å, så fin jeg følte meg dypt der nede blant alle krusifikssmykkene! Men med nåtidens blikk ser jeg jo bare teatralsk og latterlig ut. Morsomt det, da!

Smarttelefonen har gjort at vi tar enda flere bilder i dag enn tidligere. Mulighetene til å dokumentere nåtiden er noe mange av oss benytter oss av, til glede for oss selv, familien – og Facebook. Den nye Iphone 7 har til og med fått to kameraer, så her ligger alt til rette for å knipse i vei. Lurer på hvor lang tid det tar før den smellvakre «selfien» du tok i sommer blir fullstendig latterlig? Tar du utfordringen… tja, neste helg, kanskje?   

LES OGSÅ: - SKAM er lidenskap, mykporno og samlivsterapi i en og samme suppe

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer