Nora Mørk:

Heia Noora og Nora!

Hver gang Nora Mørk politianmelder spredning av de private bildene som er stjålet fra mobilen hennes, tar hun en kamp for fellesskapet som det forbildet hun er.

NORA MØRK: - Nora Mørk tar en for laget når hun anmelder alle som sprer bildene hennes, skriver Birgitte Hoff Lysholm. FOTO: NTB Scanpix
NORA MØRK: - Nora Mørk tar en for laget når hun anmelder alle som sprer bildene hennes, skriver Birgitte Hoff Lysholm. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noen har brutt seg inn på håndballspiller Nora Mørks eiendom og stjålet noe som tilhører henne, noe hun ikke hadde tenkt å dele med verden. Enkelte ting vil vi ha for oss selv, det kan være fotoalbum eller private brev - om de er trykket på papir eller kun eksisterer i digital form betyr ingenting i denne sammenhengen. Noen har altså stjålet bilder fra Nora Mørks mobiltelefon, og deretter tenkt at disse skal jeg jaggu sende videre.

– Flere personer vil bli anmeldt. Det er nå kampen begynner. Jeg kommer ikke til å gi meg, sa Nora Mørk til VG i november. Siden har hun holdt ord.

Og hun har jusen på sin side: Å hacke en mobil og stjele bilder, er tyveri. Å dele stjålne bilder, er heleri. Begge deler er straffbart. Det skulle ikke være nødvendig å diskutere engang, men noen kan visst ikke dy seg:

«Politiet har da viktigere ting å ta seg av!»

Virkelig? Her er bevisene oppe i dagen, de som deler bildene gjør det under fullt navn, noen er (østeuropeiske) aviser med redaktøransvar, det er ikke sånn at etterforskningsressursene tappes fra drapssaker og voldtekter om det tas ut tiltale eller skrives ut bøter til disse lovbryterne i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer