Singeldagen

- Hell yeah, selvfølgelig skal vi single ha vår egen dag!

På tide at vi single også blir feiret.

SINGELDAGEN: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad tar imot singeldagen med åpne armer: - På tide at vi single også blir feiret! FOTO: KK
SINGELDAGEN: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad tar imot singeldagen med åpne armer: - På tide at vi single også blir feiret! FOTO: KK Vis mer
Publisert

I dag morges tikket det inn en snap på telefonen min fra en kollega hvor det sto: «I dag er det den store singeldagen - gratulerer!».

Jeg lå med hodet på puten og med ett øyelokk på vidt gap. Den store singeldagen? - aldri hørt om, tenkte jeg mens jeg rullet meg ut av sengen.

I utgangspunktet er jeg en person som fnyser av alle «merkedagene» som er skapt av kapitalistiske krefter for å tjener mer penger - men det var noe med begrepet singeldag som fikk meg til å stoppe opp.

«Hell yeah - selvfølgelig skal vi single ha vår egen dag!», tenkte jeg mens jeg mekket en kaffekopp for én.

For er du klar over hvor mange merkedager vi single (og barnløse) må gå gjennom i løpet av året, som er forbeholdt kjærestepar, ektepar og barnefamilier?

Valentinesdagen er jo åpenbar. Men så har du også morsdag, farsdag, forlovelsesfester, utdrikninglag, babyshower, fødselsgaver, julegaver, bryllup, navnefester, barnedåp, konfirmasjoner - og noen har faktisk også begynt å feire skilsmissen!

- Jækla urettferdig!

For ja - som venner og familiemedlemmer er også vi single nødt til å ta del i disse merkedagene. Vi stiller opp med brede smil og gaver under armen, vi klapper i hendene og ønsker hell og lykke på ferden videre. I løpet av ett år utgjør dette mange feiringer - og ikke minst mange, mange penger som (det er stygt å si det - men sant) aldri drypper tilbake på oss single.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer