Shopping:

- Hjemmekontor har gjort meg til en shopaholic

Hei, jeg heter Mina og jeg har et stort 1000-kroners problem.

SHOPPEGAL: - Er det bare meg som har tømt kontoen på klær, treningsutstyr, sminke og sko de siste månedene? FOTO: Tommy Kristiansen / @lifeinadaybytk
SHOPPEGAL: - Er det bare meg som har tømt kontoen på klær, treningsutstyr, sminke og sko de siste månedene? FOTO: Tommy Kristiansen / @lifeinadaybytk Vis mer
Publisert

Jeg er neppe den eneste i vårt ganske land som har kjøpt ting, klær, sminke, interiør eller treningsutstyr i løpet av de siste 11 månedene. Korona-pandemien har liksom gjort noe med oss, både på godt og vondt. Vi har ikke reist til utlandet, og vi har uten tvil holdt oss mye mer hjemme enn før.

Men likevel sitter jeg her overrasket over enkelte mennesker. For det finnes tydeligvis en gruppe folk som skryter over hvor flinke de har vært til å SPARE under koronapandemien. Spare penger på å ikke reise, ikke spise ute, ikke feste, ikke gå på konsert, ja, ikke leve som normalt.

Jeg lurer skikkelig på hvem disse sparefolka er - for jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt.

Jeg derimot, sitter her med minus på sparekontoen fordi jeg nettopp har nedbetalt Mastercardet, som har gått varmt på netthandel og shopping i butikker med munnbind. MYE shopping. I mange måneder. Er det noe jeg ikke har klart, så er det å spare, dessverre.

Det kan da umulig bare være meg?

Jeg klarer ikke slutte å handle

Sånn ellers, i det normale liv (minus pandemi), vil jeg påstå at jeg er god med penger. Jeg har hele mitt liv vært flink til å spare. Jeg har kjøpt meg leilighet, har en «reisekonto», en «bufferkonto» (sånn når kjøleskapet ryker eller tannlegeregningen blir for dyr...), sparer i fond OG aksjer og har et ekstra «buffer» i tilfelle noe helt annet skjer. Og disse kontoene står i nettbanken fortsatt altså, det er bare at to av dem har noen (les: mange) tusenlapper mindre, på grunn av håpløs tights- og duftlyshopping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer