Adele

- Hun er mer enn en kropp

Kroppsaktivist Carina reagerer på alle kommentarene rundt popstjerna Adeles vektnedgang. Både de som heier og som mener hun var «finere før».

ADELE: Den britiske artisten la ut dette fotografiet av seg selv på sosiale medier, i anledning 32-årsdagen. Nå hylles og kritiseres hun for sin «nye» kropp. Begge deler er like problematisk, mener Carina Carlsen som jobber i Spiseforstyrrelsesforeningen. FOTO: Skjermdump fra Instagram
ADELE: Den britiske artisten la ut dette fotografiet av seg selv på sosiale medier, i anledning 32-årsdagen. Nå hylles og kritiseres hun for sin «nye» kropp. Begge deler er like problematisk, mener Carina Carlsen som jobber i Spiseforstyrrelsesforeningen. FOTO: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Jeg har lest så uendelig mange meninger om Adele sin kropp de siste dagene, og jeg skjemmes av hva folk skriver.

Sånne som meg, som fant glede og trøst i at denne fantastiske sangeren hadde en kropp tilnærmet lik meg, ser jeg hetser henne, mens slankeentusiastene applauderer henne for nå å ha tatt «sunne valg». Årsak, intensjon eller motivasjon for vektnedgangen vet vi faktisk ingenting om, og ikke har vi noe med det. Ikke har hun bedt om dette fokuset heller. Dessuten reduserer dette Adele til å bare være en kropp - en holdning vi jo jobber ekstremt hardt med å avskaffe.

Vi er ikke summen av kroppen vår - vi er selvstendige individer, tjukke som tynne. Det er ikke Adeles oppgave å få oss til å føle oss hverken på den ene eller andre måten, i hvert fall ikke på noen annen måte enn musikalsk, og nei - hun har ikke «forrådt» oss fordi hun ikke lengre er tjukk.

Likevel er kanskje det verste hvordan hun brukes som symbol på slanking, med artikler som at hun aldri har vært flottere, «fra not til hot» og hevnkropp. Samfunnet er så gjennomsyret av kroppsfokus og ikke minst - verdsettes en kroppstype veldig mye høyere enn andre. Og det har ingenting med å være sunn å gjøre. Det ser vi veldig godt i denne saken. Her er det full fokus på utseende og det er utrolig provoserende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer