Adele

- Hun er mer enn en kropp

Kroppsaktivist Carina reagerer på alle kommentarene rundt popstjerna Adeles vektnedgang. Både de som heier og som mener hun var «finere før».

ADELE: Den britiske artisten la ut dette fotografiet av seg selv på sosiale medier, i anledning 32-årsdagen. Nå hylles og kritiseres hun for sin «nye» kropp. Begge deler er like problematisk, mener Carina Carlsen som jobber i Spiseforstyrrelsesforeningen. FOTO: Skjermdump fra Instagram
ADELE: Den britiske artisten la ut dette fotografiet av seg selv på sosiale medier, i anledning 32-årsdagen. Nå hylles og kritiseres hun for sin «nye» kropp. Begge deler er like problematisk, mener Carina Carlsen som jobber i Spiseforstyrrelsesforeningen. FOTO: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Jeg har lest så uendelig mange meninger om Adele sin kropp de siste dagene, og jeg skjemmes av hva folk skriver.

Sånne som meg, som fant glede og trøst i at denne fantastiske sangeren hadde en kropp tilnærmet lik meg, ser jeg hetser henne, mens slankeentusiastene applauderer henne for nå å ha tatt «sunne valg». Årsak, intensjon eller motivasjon for vektnedgangen vet vi faktisk ingenting om, og ikke har vi noe med det. Ikke har hun bedt om dette fokuset heller. Dessuten reduserer dette Adele til å bare være en kropp - en holdning vi jo jobber ekstremt hardt med å avskaffe.

Vi er ikke summen av kroppen vår - vi er selvstendige individer, tjukke som tynne. Det er ikke Adeles oppgave å få oss til å føle oss hverken på den ene eller andre måten, i hvert fall ikke på noen annen måte enn musikalsk, og nei - hun har ikke «forrådt» oss fordi hun ikke lengre er tjukk.

Likevel er kanskje det verste hvordan hun brukes som symbol på slanking, med artikler som at hun aldri har vært flottere, «fra not til hot» og hevnkropp. Samfunnet er så gjennomsyret av kroppsfokus og ikke minst - verdsettes en kroppstype veldig mye høyere enn andre. Og det har ingenting med å være sunn å gjøre. Det ser vi veldig godt i denne saken. Her er det full fokus på utseende og det er utrolig provoserende.

Istedenfor å bruke energi på kjendiser og å sammenligne oss, burde vi heller fokusere på oss selv og bli vår egen superhelt. Ikke for det - jeg har sammenlignet meg masse med kjendiser, og Adele har vært en helt og et stilikon. Men det kan hun fortsette å være. Så istedenfor å hate eller elske på Adele for kroppen hennes, synes jeg vi skal heller lytte til den fantastiske musikken hun faktisk har skapt. Ikke degrader deg selv til før og etterbilde. Du er så uendelig mye mer enn det. Husk at det er nå du er, og de endringene som skjer - de skjer. Nå skal jeg bruke resten av dagen til å lytte til Adele.

Til info: Innlegget er delt på Carinas egen instagramkonto @fetmenfattet og gjengitt med tillatelse. Carina jobber til daglig i Spiseforstyrrelsesforeningen.

Se dette innlegget på Instagram

HUSK at du ikke er et før-, og etterbilde. Har lest så uendelig mange meninger om Adele sin kropp de siste dagene, og jeg skjemmes av hva folk skriver. Sånne som meg, som fant glede og trøst i at denne fantastiske sangeren hadde en kropp tilnærmet lik meg, ser jeg hetser henne, mens slankeentusiastene applauderer henne for nå å ha tatt “sunne valg”. Årsak, intensjon eller motivasjon for vektnedgangen vet vi faktisk ingenting om, og ikke har vi noe med det. Ikke har hun bedt om dette fokuset heller. Dessuten reduserer dette Adele til å bare være en kropp - en holdning vi jo jobber ekstremt hardt med å avskaffe. Vi er ikke summen av kroppen vår - vi er selvstendige individer, tjukke som, tynne. Det er ikke Adeles oppgave å få oss til å føle oss hverken på den ene eller andre måten, ihvertfall ikke på noen annen måte enn musikalsk, og nei - hun har ikke “forrådt” oss fordi hun ikke lengre er tjukk. Likevel er kanskje det verste hvordan hun brukes som symbol på slanking, med artikler som at hun aldri har vært flottere, “fra not til hot” og hevnkropp. Samfunnet er så gjennomsyret av kroppsfokus og ikke minst - verdsettes en kroppstype veldig mye høyere enn andre. Og det har ingenting med å være sunn å gjøre. Det ser vi veldig godt i denne saken. Her er det full fokus på utseende og det er utrolig provoserende. #liveheralone Istedenfor å bruke energi på kjendiser og å sammenligne oss, burde vi heller fokusere på oss selv og bli vår egen superhelt. Ikke for det - jeg har sammenlignet meg masse med kjendiser, og Adele har vært en helt og et stilikon. Men det kan hun fortsette å være.Så istedenfor å hate eller elske på Adele for kroppen hennes, synes jeg vi skal heller lytte til den fantastiske musikken hun faktisk har skapt. Ikke degrader deg selv til før og etterbilde. Du er så uendelig mye mer enn det. Husk at det er nå du er, og de endringene som skjer - de skjer. Nå skal jeg bruke resten av dagen til å lytte til Adele. #beniceorshutup #herbodyherchoice #bodypositivity #kroppsaktivist #Kroppspositivisme

Et innlegg delt av Carina (@fetmenfattet)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer