Ingeborg Heldal:

Hurra for kjærligheten!

Tenk så kjedelig livet hadde vært uten homoer, sier Christine Koht i det store intervjuet hun har gjort sammen med kona Pernille Rygg i denne Pride-­utgaven av KK.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er tredje året på rad KK hyller Pride med en egen utgave, og hva er vel bedre enn å få lov å pryde forsiden med dette fargesprakende eventyret av et par.

Jeg lo høyt flere ganger da jeg leste intervjuet for første gang, for til tross for at Christine har hatt noen ekstremt tunge år preget av alvorlig sykdom, var det så fylt av livsglede og humør. Tenk å elske hverandre og livet så høyt! Og så kom dette sitatet, som jeg ikke klarte å legge fra meg: – Tenk så kjedelig livet hadde vært uten homoer.

Og da begynte jeg å tenke på mine egne skeive venner, som, bare så det er sagt med en eneste gang, selvsagt er akkurat like ulike som alle andre. Det er jo ikke slik at det bare finnes én måte å være homofil på.

Men likevel er det noe magisk ved dem, de tilfører noe ekstra i ­livet mitt som jeg aldri ville vært ­foruten. De lyser liksom litt sterkere enn oss andre, og ikke mist deler de så ­inderlig gjerne av følgespoten sin, noe som gjør at jeg føler meg litt ­ekstra skinnende selv hver gang jeg er sammen med dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer