Benedicte Wessel-holst

- Hva skjedde med alle som vanligvis klager over kalde mødre og slappe kjærester?

Perfekte mor/datter-forhold og kjærester som sier det med blomster. Morsdag og Valentines på én gang tar GREIT av i sosiale medier.

HØYSENSITIV: - Morsdag og Valentines kan få følelsesmennesker som meg selv til å kjenne på litt av hvert. Misunnelse blant annet, skriver KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Foto: Astrid Waller
HØYSENSITIV: - Morsdag og Valentines kan få følelsesmennesker som meg selv til å kjenne på litt av hvert. Misunnelse blant annet, skriver KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det begynte med morsdag. Morsdagen feires ikke som før, det kan vi alle være enige i, kan vi ikke?

Der det helt inntil nylig var nok å ta en telefon, muligens møtes for en kaffe og eventuelt overlevere en bukett tulipaner, handler det nå om hvem som har det nærmeste, varmeste og på alle måter beste forholdet til sin mor – og som kan dokumentere det med kule retro-bilder på Facebook.

Hva skjedde med alle venninnene mine som vanligvis klager høylytt over mødre som ikke forstår dem, anerkjenner partneren eller som har et gammeldags syn på oppdragelse? Vel, på søndag var alle sabla fornøyde hvert fall.

Minus meg, som hadde begynt å kjenne etter. Kanskje var det «Skavlan»-episoden med Märtha som hadde påvirket meg. Jeg kjente meg nemlig veldig påkoblet – fintunet på et vis. For hva følte jeg egentlig – omgitt av all disse kjærlighetserklæringene, all varmen, all familielykken? Følte jeg meg ikke litt utelatt? Litt annerledes? Og hva med alle dem som ikke har en mamma, eller som har en slem mamma? Hva føler de på en morsdag i dette havet av morshyllester? Noen måtte tenke de tankene også – føle deres smerte. Det ble meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer