Julie Winge

«Hvis du lurer på om du kanskje er alkoholiker, lurer du egentlig på det da?»​​

Jeg har fått mange spørsmål den siste uken. Her er mine «svar»​.

MINE ORD: Jeg kan svare på alle spørsmålene jeg har fått etter mitt forrige innlegg i tillærte og flinke terminologier, jeg kan de. Jeg kan svare ved og først lese litt om hva vitenskapen sier. Vel, vitenskapen blir man ikke edru av. Så jeg svarer med mine egne ord og tar heller sjansen på å legge meg under dampveivalsen. Foto: Per Ervland
MINE ORD: Jeg kan svare på alle spørsmålene jeg har fått etter mitt forrige innlegg i tillærte og flinke terminologier, jeg kan de. Jeg kan svare ved og først lese litt om hva vitenskapen sier. Vel, vitenskapen blir man ikke edru av. Så jeg svarer med mine egne ord og tar heller sjansen på å legge meg under dampveivalsen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«10 måter å holde seg edru på. Hvordan legge den vakreste edruskapskajalen? »

Dette er dessverre en liste som ikke passer noen steder i mine øyne. Derfor lager jeg den heller ikke.  Alkoholisme (som jeg skrev om i forrige uke) er en mental sykdom, det vil si at den ikke har noen fasit. Folk vil ha et svar, en løsning, klart man vil det. 

De fleste (personlig vil jeg påstå alle) aktive alkoholikere vil lære seg å drikke kontrollert, drikke som alle de andre. Du kan ikke drikke på samme måte som «tante Ragna» på Fagernes. Det kommer ikke til å skje. Hvis du tenker deg om, er det egentlig det du sitter å planlegger for kvelden?  Med en kartong vin stående klar? Planlegger du å åpne Facebook eller sette deg foran TV’n med ETT glass? Planlegger du å beholde den samme kartongen med vin i to uker? Har du en sånn morsom vinkork med nisse på i kjøkkenskuffen? Har du brukt den nissekorken noen gang? Har nissekorken vinrester på tuppen?

Jeg har også blitt spurt om det finnes noen taktikker for å begrense seg når man drikker. Det er et helt relevant spørsmål. Jeg tror ikke det finnes noen taktikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer