Helt ærlig

«Hvis ikke DU skal orke tanken på en 100 prosents stilling – hvem skal da gjøre det?»​

Når du selv tror at du skal vie livet ditt til hjemmelaget syltetøy og yoga. Da er da du trenger henne, venninnen som røsker deg skikkelig ned på jorda igjen.

HELT ÆRLIG med BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og kommentator/spaltist på KK.no. Hennes Helt Ærlig-kommentar "Venninnepraten fra Helvete" leser du nedenfor! Foto: Yvonne Wilhelmsen/All Over Press Norway
HELT ÆRLIG med BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og kommentator/spaltist på KK.no. Hennes Helt Ærlig-kommentar "Venninnepraten fra Helvete" leser du nedenfor! Foto: Yvonne Wilhelmsen/All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 Nei, det tror jeg er veldig dårlig idé. Svaret kom raskt og kontant. Jeg hadde luftet en mulig framtidsplan angående egen karriere, og den falt slett ikke i god jord hos det jeg til nå hadde ment var min beste venninne.

Her var ingen heiarop, rosa hjerter, klappende hender eller oppmuntrende smilefjes å spore.

Det var vår første venninnekveld i det nye året og jeg hadde høye forventninger til alt det skulle innebære. Tent lys. Kjøpt inn blomster og mengder av vin. Kokt egen kraft av magevennlige grønnsaker med detox-effekt. Kort sagt: alt var perfekt.

Så fortsatte hun:

– Jeg ser du har begynt å koke egen kraft. Forsiktig nå, det begynner med kraft og hjemmelagd syltetøy, så går du over til fermentering og da har du i grunn tatt det første skrittet ut av arbeidslivet, tro meg.

Hun slurpet unna den tidkrevende kraften litt for hastig til virkelig å smake på den.

Sa hun virkelig at hun ikke hadde tro på min nye forretningsidé og kommende jobbtilværelse? Det var for drøyt. Jeg, som vitterlig var i besittelse av en rekke talent jeg ikke fikk brukt i min nåværende jobb – så mange drømmer, hobbyer, sideprosjekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer