Kvinner & kroner:

– Hvordan kan jeg forhandle slik at jeg får mer i lønn?

Hun har oppdaget at mennene som gjør samme jobb som henne, tjener mer enn henne.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jeg har akkurat funnet ut at jeg som jente tjener minst av alle på kontoret. Alle gutta i tilsvarende stillinger som min – og med samme ansvarsområder og arbeidsmengde – tjener mer enn meg. Jeg blir jo rasende når jeg tenker på det, men jeg er samtidig livredd for å bli uglesett, forbigått eller i verste fall miste jobben dersom jeg lager noe styr. Men det er jo så utrolig urettferdig! Hvordan ville du gått fram for å adressere problemet og forhandle fram bedre lønn til deg selv?

hilsen frustrert kvinne

Dessverre er det ikke noe argument i seg selv at andre tjener mer i lik stilling. Men det er forståelig at det gjør deg frustrert. Du vet likevel ikke alt om kompetansen til kollegene dine, erfaringen deres eller årsaken til at de tjener mer. Det viktigste for deg er å vektlegge dine bidrag. Gjør du mer enn ­det som er forventet av deg? Hva gjør du av ekstra prosjekter, og hva leverer du av ­resultater? Bidrar du kanskje ekstra til det ­sosiale, hjelper kolleger eller gjør andre ting som gir merverdi til arbeidsplassen? Be gjerne sjefen om å fortelle ­hvilken opplevelse hen har av deg og jobben du gjør, for å se på muligheten til å få ekstra prosjekter eller ta initiativ som kan føre til mer ansvar.

Det er fint at du vet hva de andre ligger på i lønn. Da vet du hva mer du kan be om uten at det er urimelig. Du kan også spørre sjefen din hva som skal til for at du kan gå opp til det du opplever som en rimelig lønn. Så har du det å vise tilbake til neste år dersom du ikke skulle få så mye du ønsker i år.

Hilsen Cecilie

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer