Fast track-billetter

– Hvorfor skal ikke vi slippe kø? Vi har jo betalt for det

Hjemme i sofakroken virket det som en god idé å krysse av for fast track-billett. Det skulle vise seg å bli alt annet.

FAST TRACK: KKs journalist Hege Løvstad Toverud har gjort seg sine dyrkjøpte erfaringer med kjøp av fast track-billett. FOTO: Astrid Waller
FAST TRACK: KKs journalist Hege Løvstad Toverud har gjort seg sine dyrkjøpte erfaringer med kjøp av fast track-billett. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte et mildt folkeopprør da Tusenfryd i 2022 innførte såkalte fast track-billetter. I praksis betyr fast track å kunne kjøpe seg forbi køen, på bekostning av andre, som dermed må vente lenger. Og er det noe som tirrer den norske folkesjelen, så er det folk som sniker i køen, om de har betalt for det aldri så mye. Tusenfryd endte da også opp med å måtte skrote nyvinningen.

Denne kommentaren er et avlatsbrev. Jeg har nemlig selv stått med VIP-pass i hånda, et valg som skulle sende meg ut i sivilisasjonens randsone og dumpe meg i en bibelsk grop for urene.

La oss ta det fra starten. Julen skulle feires i New York, og før turen satt mannen min og jeg hjemme og booket guidet båttur rundt Manhattan. «Put a little more VIP in your NYC», lød slagordet fra selskapet, og vi tenkte: Hvorfor ikke? Det er tross alt ikke hver dag man er i New York. Og et litt mykere sete er sikkert ikke å forakte. Spesielt mye dyrere var det heller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer