Venner:

Hvorfor var vi egentlig venner?

Hvis barna våre går rundt og tror at de beste vennskapene oppstår om du har riktig jakke, vel, da må vi ta en prat.

VENNER: - Vi må snakke om hvilke egenskaper som gjør at du velger å være venner med noen. For hvis barna våre tror at de beste vennskapene bare oppstår om du har riktig jakke, da må vi ta en prat. FOTO: Astrid Waller
VENNER: - Vi må snakke om hvilke egenskaper som gjør at du velger å være venner med noen. For hvis barna våre tror at de beste vennskapene bare oppstår om du har riktig jakke, da må vi ta en prat. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hver eneste høst raser debatten om kjøpepress blant barn og unge. Designervesker til å bære skolebøkene i, datautstyr, jakker til flerfoldige tusenlapper, sportsutstyr som koster skjorta … Og mange unge snakker om kjøpepress, forventninger og popularitet knyttet til hva man har av materielle ting.

Jeg kommer aldri til å skrive noen kommentar som gjør narr av ungdom som velger å bruke penger på for eksempel en dyr veske. Det er det mange nok voksne som koser seg med på spalteplass eller i sosiale medier. Men la oss heller snakke litt om hvilke egenskaper som gjør at du blir populær eller velger å være venner med noen. For hvis barna våre går rundt og tror at popularitet eller de beste vennskapene bare oppstår om du har riktig jakke, vel, da må vi ta en prat.

Mens jeg tenkte på dette, begynte jeg å reflektere over mine egne vennskap i oppveksten. Og la meg bare med en gang få understreke at det ikke på noen måte var en oppvekst fullstendig blottet for materielle ønsker. Jeg ønsket meg både Levi’s-bukser, Ball-genser og joggedress fra Poco Loco. I svake øyeblikk er jeg også ganske sikker på at jeg trodde at den joggedressen kunne gjøre underverker for min sosiale status.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer