Gratulerer med morsdagen

Hyllest til mamma

Her er seks grunner til at mamma fortjener hyllest, bløtkake, klemmer, terteskjell og generelt alt godt livet har å by på.

MIN MAMMA: Her er meg og mamma i 1974. FOTO: Privat
MIN MAMMA: Her er meg og mamma i 1974. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

På søndag er det morsdag. Dagen da mammaer får frokost på senga, kanskje en blomsterbukett og noen ekstra klemmer. For hva skulle vi gjort uten mammaene våre? Ikke minst, hva skulle jeg gjort uten MIN? Som tålmodig har guidet meg ned livets mange ganger kronglete sti, ytt motstand da jeg trengte det, oppmuntret og trøstet de gangene jeg hadde mer behov for gulrot enn pisk og egentlig har lært meg alt om hva det vil si å være et akseptabelt menneske!

1. Takk mamma, for at du tar telefonen med glad stemme hver eneste morgen jeg ringer (jeg ringer mamma nesten hver dag på vei til jobb), og sier noe morsomt som får meg til å le, og alltid, alltid gir meg en bedre start på dagen!

2. Takk, mamma, for at du sydde de vakreste, voldsomste kjoler til meg da jeg var liten, da det enkleste hadde vært å si nei og gi meg et foldeskjørt og en hvit bluse. I stedet lot du meg skinne i gammelrosa taft og skimrende flaskegrønn chintz, og vekket en glede over å få lov til å pynte seg, som aldri har gått over (heldigvis).

LES OGSÅ: Takk for at du aldri hadde sex på TV, mamma.

3. Takk mamma, for at du aldri sluttet å prøve å lære meg verdien av penger. Selv ikke den gangen jeg sløste bort hele studielånet på tre uker, og kom gråtende og blakk hjem allerede i februar. Og se, nå klarer jeg meg helt selv (i en alder av bare 45 år)!

FAMILIEN MIN: Lillesøster Dorte, mamma Astrid, meg og pappa Olav Magne. FOTO: Privat
FAMILIEN MIN: Lillesøster Dorte, mamma Astrid, meg og pappa Olav Magne. FOTO: Privat Vis mer

4. Takk mamma, for at du ga meg motstand de gangene jeg ville ta den enkleste veien ut og gi opp nesten før jeg hadde begynt. Det har gitt meg ryggrad og arbeidsmoral, og åpnet flere dører på veien enn jeg kan telle!

5. Takk mamma, for at du har lært meg å lage kålstuing, bolognese, rullekake og vafler – som er så gode at han jeg endte opp med å gifte meg med havnet på kroken allerede etter første middag (For deg som måtte lure, det var kålstuingen).

6. Takk mamma, for at du sto i hver eneste krangel alle gangene jeg var vrang, urimelig, slem, sint, håpløs, hudløs, nedrig, liten og dum! Det var ikke få ganger, og jeg er sikker på at du gråt når jeg ikke så det (i hvert fall inni deg). Jeg vet jeg var slitsom, men fy søren, så glad jeg er i deg!

Takk for at du finnes, mamma – og gratulerer med morsdagen til deg - og til alle andre mammaer der ute!

LES OGSÅ: Pappa, en hverdagshelt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer