KK mimrer:

I am a Banos survivor

Husker du påleggene fra barndommen? Har de tålt tidens tann? Vi lot 70-tallet møte 2018 og smakte oss gjennom barndommens søte dal.

GODE MINNER?: Søtt var gjennomgangstonen i påleggene på 70-tallet. FOTO: Hege Løvstad Toverud
GODE MINNER?: Søtt var gjennomgangstonen i påleggene på 70-tallet. FOTO: Hege Løvstad Toverud Vis mer
Publisert

«Svupp!», sier det, idet jeg løftet av lokket på «Sunda»-boksen. Den gylne sukkermassen henger fast i lokket og lager små topper som seigt faller sammen. Kommer det til å smake likt? Like godt? Som da dagmamma serverte brødskivene ut av kjøkkenvinduet på 70-tallet og sa: «Ingen unger inn før jeg er ferdig med å vaske huset»?

Jeg skjærer en tykk skive loff, for å gjenskape opplevelsen med mest mulig historisk nøyaktighet. Brer på tykt med margarin. Dessverre – eller kanskje heldigvis – ikke det originale margarinen fra 70-tallet, det med transfett, som flere etterkrigsgenerasjoner vokste opp på, og som i ettertid har vist seg kunne føre til hjerte- og karlidelser.

Rødt, hvitt og blått var Sundas farger. Lansert midt mellom to verdenskriger. Navnet sa sitt: Sunda var sunne saker. På boksen poserte en gutt med en struttende biceps. Men innholdsfortegnelsen avslører at Sunda ikke levner en bodybuilder in spe rare sjansene. Protein er som kjent kroppens byggesteiner, og Sunda inneholder ... vel, 0 gram protein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer